Index Vakbarát Hírportál

Mielőtt a föld alá süllyedt volna szégyenében, a Bayern megkegyelmezett neki

2016. április 9., szombat 17:48 | aznap frissítve

Szinte teljesen magyartalanították a Bundesligát a 29. fordulóban, pénteken Dárdaiék ellen Szalai Ádám a Hannoverben nem kapott lehetőséget , szombaton Huszti Szabolcs nem fért be a Frankfurtba, és a Werder Bremenben is csak a 82. percben állhatott be Kleinheisler László az Augsburg ellen. Ekkor már vezettek a vendégek, nem is változott az eredmény.

A Bayern München simán 3-1-re legyőzte idegenben a Stuttgartot. Az első gólt Niedermeiernek köszönhetik, Ribéry kényszerítette hibára a védőt, majd Alaba góljával már 2-0 volt. A Stuttgart szépítő gólja egészen vicces körülmények között született. A felezővonaltól rúgtak szabadrúgást, a 11-es pontnál Divadi előbb luftot rúgott, de a müncheni védők (és Lewandowski) addig szerencsétlenkedtek, míg visszagurult hozzá a labda, ő pedig a földön csücsülve 10 méterről a hosszú felsőbe lőtt. 

 

A harmadik gólt Douglas Costa 20 méterről lőtte a hosszúba.

Dárdaiék csak egy pontot szereztek pénteken, így a Mönchengladbach egy pontra felzárkózhatott volna mögéjük, de meglepetésre kikaptak az Ingolstadtól. Ugyancsak Dárdaiék szerencséjére a Wolfsburg és a Mainz sem bírt egymással (1-1), ami azt jelenti, hogy a 4., az 5., és a 6. is négy pontra van a Hertha mögött.

    Bundesliga, 29. forduló:

Rovatok