Index Vakbarát Hírportál

Igazi rúgd, és fuss gólokkal nyert a Leicester

2016. április 10., vasárnap 16:33

A Leicester hozta a kötelezőt, és egy újabb, rettentően fontos lépést tett a Premier League megnyerése felé azzal, hogy 2-0-ra legyőzte a Sunderlandet.

A 33. forduló előtt hét ponttal vezetett a második Tottenham előtt, és ez a különbség biztosan nem csökken, de még nőhet is. Üldözője 17 órától játszott volna a Manchester Uniteddel, de a kezdés legalább félórát csúszott, mert a United busza dugóba került Londonban. Csak háromnegyed ötkor értek a stadionba Van Gaalék.

A Leicester a 66. és a 95. percben szerzett góllal nyerte meg a meccset, előbb egy labdaszerzés után Drinkwater bőrözte be az emberét, és indított szenzációsan: jó ötven métert repült a labda, Vardy csapott le rá, majd mindenkit lefutva a kapuba helyezett.

A hosszabbítás végén aztán újra Vardy villant, a teljesen kitámadó hazaiakat megkontrázták, a kapust is kicselezte, az üres kapuba passzolva döntötte el a meccset.

Az utolsó öt fordulóban három meccset kell megnyernie a Leicesternek a bajnoksághoz, ha a Tottenham az összes meccsét hozza. Háromszor játszanak otthon, idegenbe a ManUnitedhez és a Chelsea-hez mennek három fordulóval a vége előtt, illetve az utolsó körben. Ezt a két meccset akár le is adhatják, ha a három hazaijukat a West Ham, a Swansea és az Everton ellen sikerülne győzni.

Rovatok