Index Vakbarát Hírportál

Klopp a 4-3 után: Azt mondtam a szünetben a srácoknak, Isztambul

2016. április 15., péntek 11:14

A Liverpool az év legőrültebb meccsét játszotta a Borussia Dortmunddal az Európa Liga-negyeddöntőjében, 1-3-ról jöttek vissza hazai pályán, és a 91. percben szerzett Lovren fejesgóllal nyertek 4-3-ra, és jutottak tovább.

A Liverpool-edző Jürgen Klopp elmondta a mérkőzés után, hogy mivel tüzelte fel a csapatát a szünetben, amikor már 2-0-ra vezettek a vendég németek. 

Azt mondtam a srácoknak, hogy én még nem volt itt akkoriban, de néhány Liverpool-játékos, aki ma már tévés szakértőként dolgozik, 3-0-s hátrányban volt egy Bajnokok Ligája-döntőben. Szóval még ha nem is valószínű, hogy tudunk nyerni, akkor is lehetséges, úgyhogy meg kell próbálnunk. 

Az edző szerint amúgy nem volt rossz hangulat az öltözőben, mert nem volt elégedetlen a látott játékkal, persze a kapott góloknak nem örült. A szünet után a Liverpool rögtön gólt szerzett, és ez megváltoztatta a hangulatot a lelátón is. "Lehetett érezni, hallani, szagolni" - ahogy Klopp fogalmazott. 

Ezután viszont megint benyelt egyet a Liverpool, a dortmundos Reues góljával már 1-3 volt az eredmény. "Az életben az ilyen pillanatokban mutatkozik meg, hogy ki milyen személyiség. Pont ezt csinálták a srácok, és nagyon jó volt nézni. A végén kellett egy kis szerencse is, de szerintem aki látta a meccset, az tudja, hogy megérdemelten nyertünk" - mondta Klopp. 

Az BL-döntő, amiről a Liverpool-edző mesélt, a 2005-ös isztambuli Milan-Liverpool volt. Az első félidő horror volt az angoloknak, mert Maldini már az első percben gólt szerzett, később Crespo gyorsan berámolt még két gólt, úgyhogy háromgólos olasz vezetéssel mentek szünetre a csapatok.

Aztán az 54. percben elkezdődött a nagy liverpooli feltámadás: Gerrard gólt fejelt, majd két perccel később Smicer már egygólosra faragta a hátrányt. A Milan teljesen leblokkolt, és Xabi Alonso a 60. percben megszerezte az egyenlítő gólt is tizenegyesből. 

A 3-3 maradt a végéig, és a hosszabbításban sem szereztek gólt a csapatok. A tizenegyespárbajban a milanosok háromszor hibáztak, a Liverpool viszont csak egyet hagyott ki, így 3-2-vel nyerték meg a Bajnokok Ligáját. 

AC Milán vs Liverpool FC

Volt még hasonlóan őrült nemzetközi kupameccse a Liverpoolnak, az is egy döntő volt: az Európa Liga-előd UEFA-kupa 2001-es döntőjében a spanyol Alaves ellen. A kilencgólos mérkőzésen 2-0-ra vezetett az angol csapat, onnan jött vissza az Alaves, majd a gólváltások után 4-4-re végeztek a rendes játékidőben. A Liverpool egy 116. percben szerzett aranygóllal nyert 5-4-re.

Rovatok