Index Vakbarát Hírportál

Összejöhet a legirritálóbb csapat a világon

2016. április 19., kedd 15:42

Akinek bántja a szemét az állítólag korrupciós üzletként meggazdagodott PSG, és/vagy a futballvilág legnagyobb hisztérikája, az most kapaszkodjon meg: a Sky Sports szerint a franciák megkeresték az éppen munka nélkül tengődő José Mourinhót, jövőre elvállalná-e a csapatot.

Mourinho december óta nem talál magának csapatot, persze, ha az olyan félig komolytalan ajánlatokat, mint a szír válogatott kispadja, nem számítjuk. A korábban az Inter, a Real Madrid és a Chelsea edzője ez utóbbi helyről decemberben volt kénytelen távozni, mert évtizedek óta nem állt olyan rosszul a londoni csapat, mint vele. Később szóba hozták a Romával és a Manchester Uniteddel is, de a mostani az első olyan hír, amelyben konkrétum is elhangzik. 

Annyi, hogy a PSG tulajdonosa, Nasszer al-Khelaifit megkereste Mourinho ügynökét, Jorge Mendest, miután a csapat kizúgott a Bajnokok Ligája negyeddöntőjében az esélytelenebbnek tartott Manchester City ellen, ami feltehetően megpecsételte az edző, Laurent Blanc sorsát. Mourinho és a katari tulajdonos amúgy nagyon jóban vannak, al-Khelaifi már kétszer is próbálta a PSG-hez csábítani a portugált, akivel a célja BL-t nyerni. Ősszel az is felmerült, hogy megaajánlatot tesznek Ronaldóért, amiből az látszik, hogy jövőre sikeres évet terveznek a párizsiak.

Mourinho még nem mondott sem igent, sem nemet, kivár a szezon végéig, hogy a legkedvezőbb ajánlattal foglalkozhasson. 

Rovatok