Index Vakbarát Hírportál

Kimarad az angol Eb-keretből a United sztárja

2016. április 22., péntek 18:12

Nem valószínű, hogy elviszi Roy Hodgson angol szövetségi kapitány a júniusi Eb-re Marcus Rashfordot, a Manchester United idén berobbanó 18 éves csatártehetségét. A szakember csütörtöki nyilatkozata szerint "nagyon impresszív" a Rashford játéka, de "valószínűtlen", hogy beválogatja, ugyanis nem akar Rashford miatt kihagyni egy olyan játékost, aki nagyobb joggal követel magának helyet a keretben. 

Rashfordot idén februárban emelte be Luis van Gaal a Manchester felnőttcsapatába, azóta 13 meccsen 7 gólt szerzett, és jelenleg ő számít a Rooneyt és az 50 millió euróért megvett Martialt megelőzve az első számú éknek. 

Hodgsonnak a bőség zavarával kell megküzdenie csatárfronton. a Tottenhamben elképesztően játszó Harry Kane helye bombabiztosnak tűnik, csakúgy mint a válogatottban stabilan alulteljesítő, mégis gólrekorder Wayne Rooney-é. a United csatárja azonban valószínűleg csak padon kezdi a június 11-i Oroszország elleni csoportmeccset, mivel Jamie Vardy szintén élete szezonját játssza a Leicesterben. Hodgson a padra valószínűleg az arsenalos Danny Welbecket és/vagy a liverpoolos Daniel Sturridge-et viszi Franciaországba, de mostanában felröppent még a West Ham-es Andy Caroll neve is, aki az elmúlt 5 meccsen szerzett 6 góljával jelentkezett be ötödik számú csatárnak. 

Ön levinné Rashfordot? Ha igen, kit hagyna ki helyette?

  • 264
    Welbeck helyére, aki az Arsenalban sem váltotta meg a világot, a válogatottban sem fogja
  • 171
    18 éves, maradjon csak otthon, bőven van még ideje bizonyítani!
  • 167
    Az örök reménység Rooney helyére választanám
  • 147
    Sturridge most épült fel sérüléséből, kockázatos lenne elvinni az Eb-re
  • 25
    Jamie Vardy helyére, a leicesteri igazi egyszezonos csatár, a nyárra kipukkad
  • 12
    Arsenalos vagyok, ezért Harry Kane-t hagynám otthon

 

Rovatok