Index Vakbarát Hírportál

A Puskás Akadémia nekiment Bernd Storcknak

2016. április 26., kedd 18:15

A Puskás Akadémia közleményt adott ki arról, hogy Bernd Storck szövetségi kapitány nem avatkozhat be a náluk folyó munkába, miután a magyar válogatottat irányító német szakember megjegyezte a Nemzeti Sportnak, nem érti, miért nem játszatják többet Kocsis Gergőt.

Storck a felcsútiak NB III.-as csapatában nézte meg a 22 éves védőt, és egészen pontosan azt mondta a lapnak, "Gergő nagy tehetség, figyelem a pályafutását, érthetetlen számomra, miért mellőzik a Puskás Akadémiánál. Sebaj, én nem tévesztem szem elől".

Ezek után kedd délután a kiesés ellen harcoló felcsúti klub honlapján megjelent egy közlemény:  "A Puskás Ferenc Labdarúgó Akadémián működő szakmai munka, kizárólag az akadémián dolgozók felelőssége, melyet az itt dolgozók szakmai munkája, a fiatalok tehetsége és a szülők hozzájárulása határoz meg.

Ebbe a munkába, a szakmai iránymutatásba és egyes akadémistáink helyzetbe hozásába még a magyar szövetségi kapitány sem avatkozhat bele.

Kocsis Gergőt akkor igazoltuk le, amikor senkinek sem kellett, s mi komoly munkával elértük, hogy mostanra felfigyeltek rá. A megkezdett munkát mi, folytatjuk. Természetesen annak kifejezetten örülünk, hogy egyre több olyan játékost nevelünk és neveltünk, akik érdemesek a nemzeti tizenegyben való bemutatkozásra". A védőjátékos egyébként három NB I.-es mérkőzésen lépett pályára az idényben.

A Puskás Akadémia közleményét Storck sem hagyta annyiban, és a Nemzeti Sportnak elmondta: "Korábban is elmondtam, nem kívánok beleszólni a klubok szakmai döntéseibe, ugyanakkor ha egy adott témával vagy játékossal kapcsolatban megkérdezik a véleményem, akkor azt a jövőben is elmondom. Sportigazgatóként jogom és kötelességem eldönteni, kik alkalmasak nemzetközi szinten is jól teljesíteni, ezért a fiatal tehetségeket továbbra is figyelem. Csak velük, mindannyiunk közös munkájával és jó együttműködésével érhet el újabb sikereket a magyar labdarúgás."

Storck hívott már be úgy a válogatottba játékost, hogy az egyetlen tétmeccset sem játszott az egész évben: Kleinheisler Lászlót, aki Oslóban gólt lőtt a pótselejtezőn, és ezzel nagyban hozzájárult, hogy a magyar válogatott kijutott a nyári Európa-bajnokságra. 

Rovatok