Index Vakbarát Hírportál

Simeonét kiírták a bajnokságból erre a szezonra

2016. április 27., szerda 16:07

A Spanyol Futballszövetség három meccsre tiltotta el Diego Simeonét, az Atletico Madrid edzőjét a szombaton történt labdabedobásos eset miatt.

A Malaga elleni, otthoni meccsük hosszabbításában a vendégcsapat gólhelyzetben támadott, amikor az Atleti-kispadtól egy második labda került a pályára, és a bíró félbeszakította az ígéretes akciót.

Nem derült ki bizonyíthatóan, hogy egy labdaszedő dobta be a labdát, amint Simeone állította, így őt vonták felelősségre, mint csapata kispadjának főnökét. A minimális eltiltást kapta, ami így is azt jelenti, hogy ebben a bajnoki szezonban már nem ülhet a kispadon.

Hiányozni fog az utolsó három meccsükről, csak a lelátóról nézheti a játékosait: nem lesz közvetlenül mellettük az Atlético-Rayo, a Levante-Atlético, az Atlético-Celta mérkőzésen.

Az Atleti-elnök Enrique Cerezo azt mondta, valószínűleg fellebbeznek, azt akarják bizonyítani, hogy valóban a labdaszedőgyerek volt a vétkes. Ő ugyanis nem a csapatuk tagja, vagyis érte nem a vezetőedző, hanem a klub intézője felel, őt akarják eltiltatni Simeone helyett.

Rovatok