Index Vakbarát Hírportál

Simeone megnevezte, hol dolgozna szívesen az Atletico után

2016. április 27., szerda 18:57

Az Atletico Madrid-tréner, Diego Simeone edzői karrierje talán legszebb napjait éli, kiverték a Barcát a BL-ből, szorongatják a bajnokságban, de nem titkolja, valószínűleg fog még az Atleti után máshol is dolgozni. 

Beszéltünk már telefonon, ahogy mindig is mondtam, és most sem félek kimondani, egy nap visszatérek, mert jól ment ott a játék, szép emlékekkel távoztam, és célom, hogy edzőként visszamenjek oda

- nyilatkozta az olasz Mediaset tévécsatornának.

A vonal másik végén Javier Zanetti volt, aki Simeone régi válogatottbeli csapattársa, és együtt játszottak az Interben is, aminek jelenleg alelnöke. Azaz Simeone az Interbe vágyik majd, ahol 1997 és 1999 között játszott, és amivel 1998-ban megnyerték az UEFA-kupát.

Atleticós szerződése 2020-ig él, így még van ideje meggondolni, de az Inter tehetősebb klub a spanyolnál, sikeres lehetne Olaszországban is.

Egy másik argentin sikeredző is karrierjéről beszélt, a Tottenham Hotspurt irányító Mauricio Pochettino. Neki a Paris Saint Germainnel vannak szép emlékei, szintén két évet töltött ott futballistaként, 2001-től 2003-ig.

Próbálom minél több meccsüket megnézni, különösen a BL-ben. Néha beszélek a másodedzővel is. Egy nap visszatérni Párizsba? Miért ne?

- idézte az Evening Standard Pochettinót.



Az ő váltása történhet meg hamarabb, Laurent Blanc-nal ugyanis a PSG hiába nyert bajnokságot és Ligakupát Franciaországban ismét, a BL-ből újra kiesett a nyolc között, valójában nem sokat fejlődtek.

Rovatok