Index Vakbarát Hírportál

Ranieri tudja meg utoljára, bajnok lett-e a Leicester

2016. május 2., hétfő 10:05

Claudio Ranieri lesz valószínűleg az utolsó ember Nagy-Britanniában, aki megtudja, mi lett a Chelsea-Tottenham meccs végeredménye, ami akár el is döntheti az angol bajnokságot. A Leicester olasz edzője vasárnap este repülőre ült, hétfőn a 96 éves édesanyját látogatja meg, vele ebédel, majd a meccs időpontjában éppen újra a gépen lesz, vissza Angliába.

A Tottenhamnek akkor marad meg az esélye a bajnokságra, ha hétfő este legyőzi a Chelsea-t a Stamford Bridge-en. Mivel a Leicester és a Tottenham között nyolc pont a különbség, így a Spursnek csak akkor van sansza, ha mindhárom hátralévő mérkőzését megnyeri, és a Leicester maradék két meccsén csak egy pontot szerez. Ha a Chelsea pontot szerez a Tottenham ellen, vége.

Ranieri elmondta, hogy szerette volna megnézni a Tottenham-meccset, de nem jön össze a logisztika miatt.

Édesanyám 96 éves, vele szeretnék ebédelni. Én leszek az utolsó Angliában, aki megtudja az eredményt, este hétkor repülök vissza.

A Leicester már vasárnap történelmet írhatott volna, de nem sikerült nyernie a Manchester United otthonában, 1-1 lett, emiatt hajthat még a Tottenham, aminek nem lesz könnyű dolga.

A Chelsea ugyanis az egyik - bár nem legnagyobb - londoni városi riválisa, és a kékek drukkerei már el is kezdték széttrollkodni az ellenfelet, ráadásul a klub tévécsatornájának egyik műsorában.

A Chelsea-drukker műsorvezetőnő, Sophie Rose a White Heart Lane-re ment, a Tottenham-stadionhoz, és egy nagy molinót feszített ki rövid időre, amire az volt írva, "hogy a Stamford Bridge-en elvesznek a bajnoki álmaitok, 55 év és még 55 év". A Tottenham ugyanis 55 éve nem volt bajnok. A Chelsea-stadionban pedig 26 éve nem győzött, ezt is felemlegették.

A Chelsea-Tottenham este 9-kor kezdődik.

Rovatok