Index Vakbarát Hírportál

Terry: Ranieriért is mentünk

2016. május 3., kedd 00:02

2-0-ra ment a Tottenham szünetben a Chelsea stadionjában azon az angol bajnokin, amit mindenképp meg kellett nyernie, hogy versenyben maradjon a bajnoki címért. Nem sikerült, a Chelsea nagy második félidővel egyenlített, úgy mentek Terryék, mintha az ő bajnokságuk múlna rajta. Pedig a Leicester Cityé múlt rajta, amit a korábbi Chelsea-tréner, Claudio Ranieri edz.

A lelátón már kezdéskor mutatták az egyik drukker molinóját, amin az állt, "csináljuk meg Ranieriért", John Terry a lefújás után elmondta, pontosan ezt tették.

"Igen, Ranieriért is mentünk, fantasztikus volt ebben a szezonban, és biztos vagyok benne, hogy képes lesz tartani ezt a szintet jövőre is, vagyis a Leicesterrel számolni kell a következő idényben is" - mondta a SkySportsnak a középhátvéd, aki már játszott a Chelsea-ben, amikor Ranieri volt ott az edző 2000 és 2004 között. Azaz volt mesteréért küzdött, főleg hogy Ranieri építette őt a Chelsea-be, jó 15 éve.

Eden Hazard-t sosem edzette Ranieri, mégis úgy hajtott, mint egy éve egyszer sem. A Chelsea épp 365 napja nyerte meg az előző bajnokságot, a klubnak és Hazard-nak ez a szezonja pocsék volt, ezúttal viszont világklasszis megmozdulásai voltak, és egészen szenzációs gólt rúgott.

"Nem érdekel, ki a bajnok, azt akarom, hogy a Chelsea legyen a bajnok, de az a jó az angol futballnak, hogy a Leicester City nyert" - nyilatkozta Terry mellett a meccs legjobbja.

Megmozdulásain nem úgy látszott, mintha nem érdekelné, és pár hete már el is mondta, hogy nem akarja a Tottenham bajnokságát. A másik londoni klub az egyik legnagyobb riválisuk.

Rovatok