Index Vakbarát Hírportál

Bayern: újabb sztár a BVB-ből és egy 18 éves a Benficából

2016. május 10., kedd 13:09

Mats Hummelst kevésbé kell bemutatni, mint Renato Sanchezt.

Az idei szezonban robbant be a Benficába, aztán a portugál csapattal együtt a Bajnokok Ligájába és az európai futballéletbe is Renato Sanches, a 18 éves portugál védekező középpályás, akiről eddig két dolgot pletykáltak: hogy a Manchester United akarja, és hogy a Benfica akár 80 millió eurót is elkérne érte.

Ezekből egyik sem valósült meg, ugyanis kedden a Bayern München szinte a semmiből bejelentette, hogy megszerezte a fiatal szűrőt, méghozzá 35 millió euróért (és további bónuszokért). Ezzel Sanches lett a Bayern történetének első portugál játékosa.

Sanches a szezon elején még a Benfica második csapatában szerepelt, de egyre többször hívták fel a felnőttek közé, hogy aztán előbb a BL-ben, majd a portugál válogatottban is megmutassa, mire képes. Az idei BL-szezonban övé volt a legtöbb labdaszerzés a pálya közepén az U21-es játékosok között.

A Bayern München elég gyorsan megkezdte az átállást a Pep Guardiola távozása utáni időkre, Carlo Ancelotti már kapott egy új szűrőt a középpályára, és Sanches bejelentése után nem sokkal a Dortmund is megerősítette, hogy a csapat védője, Mats Hummels nyáron a rivális Bayernhez távozik.

A 27 éves, világbajnok középhátvéd a BVB oszlopa volt az utóbbi évek sikereinél, a bajnokcsapatokban és a BL-döntőn is játszott. Götze és Lewandowski után így újabb sztárját adja el a Dortmund legnagyobb ellenfelének, a Bayernnek.

Kevéssé ismert részlet viszont, hogy Hummels a Bayern München nevelése, és kétszer szerepelt is a felnőtt csapatában. A 2006-07-es szezonban egy bajnokin és egy Ligakupa-meccsen lépett pályára, majd 2008-ban kölcsön, egy év múlva pedig végleg eladták a BVB-nek. 1995-től a Bayernnél volt előtte, azaz valójában hazatér.

Az ő árát hivatalosan nem közölték, az ESPN állítja, Sanches és ő összesen legalább 60 millió euróba került, vagyis a hátvédért is kicsengettek minimum 25 millió eurót.

Rovatok