Index Vakbarát Hírportál

Se Fernando Torres, se Diego Costa nem megy az Eb-re

2016. május 17., kedd 12:31

Vicente Del Bosque spanyol szövetségi kapitány kedd délben kihirdette a 25-ös előkeretét az Európa-bajnokságra. Ebből két embert még kiejt a következő hetekben a végleges 23-hoz, de az biztos, hogy Fernando Torres és Diego Costa már most kimaradt.

A keret

Kapusok: Casillas (Porto), De Gea (ManUnited) és Sergio Rico (Sevilla).

Védők: Ramos (Real Madrid), Piqué (Barcelona), Carvajal (Real Madrid), Alba (Barcelona), Bartra (Barcelona), Azpilicueta (Chelsea), San José (Athletic Bilbao) és Juanfran (Atletico Madrid).

Középpályások: Bruno, Busquets (Barcelona), Koke (Atletico Madrid), Thiago (Bayern München), Iniesta (Barcelona), Isco (Real Madrid), David Silva (Manchester City), Pedro (Chelsea), Cesc Fabregas (Chelsea) és Saúl (Atletico Madrid).

Csatárok: Aduriz (Athletic Bilbao), Nolito (Celta Vigo), Morata (Juventus) és Lucas Vázquez (Real Madrid).

Kissé váratlan az atleticós Saúl és a realos Lucas Vazquez bekerülése, nagyjából ők ketten vették el a két sztár helyét.

A kapusoknál Casillast és De Geát, aki mostantól valószínűleg első számú lesz, nem kell bemutatni, harmadik társuk, Sergio Rico a Sevillában véd, szerdán az EL-döntőben láthatjuk.

A védőknél a barcás Bartra meglepő, idén alig játszott, viszont amikor pályára léphetett, nem volt rossz.

A középpályára a Villarreallal bajnoki negyedik Bruno került be, de azt sejtjük, ő és a bilbaós San José marad majd otthon a szűkítés után.

A 35 éves Aritz Aduriz, aki 2016-ig csak kétszer volt válogatott, 2010-ben, és egyetlen tornára sem vitték ki, most ott lesz Franciaországban, csak sérülés veheti el tőle a szereplést.

Diego Costa tavasszal jól játszott a Chelsea-ben, a szezonban 16 gólt szerzett, teljesítménye alapján beférhetett volna, de újra rengeteg balhéja és eltiltása volt, ezt unhatta meg a kapitány.

Fernando Torres az utóbbi pár hónapban talált magára Diego Simeone menetelő Atleticójában, de a góljai sem győzték meg De Bosquét, aki a világbajnokság óta nem hívta meg, és most sem tette.

Még egy név hiányozhat, Juan Matáé. Ő a szezonban legtöbbször csak szenvedő Manchester Unitedben nem mutatott semmi különöset.

Rovatok