Index Vakbarát Hírportál

Klopp: Mindenki a két kezezésről beszél nekem

2016. május 19., csütörtök 09:52

3-1-re verte a Sevilla a Liverpoolt az Európa Liga-döntőben, a különbség meggyőző volt a két csapat között a spanyolok javára a szünet után, azelőtt viszont nem. Félidőben a Pool vezetett 1-0-ra, de a Sevilla 17. másodperces egyenlítő gólját nem tudták kiheverni.

Nyilván a Sevilla első gólja rogyasztott meg, megszűntek az egyszerű és gyors passzaink, összeomlott a felállásunk. Minden megváltozott abban a pillanatban. Nem jó egy perc után gólt kapni, de itt a reakciónkkal volt a probléma

- elemezte a Liverpool-edző, Jürgen Klopp.

Kevin Gameiro rúgott gólt az újrakezdés után szinte azonnal, és onnan már csak a Sevilla volt meccsben. A Poolnak akkor lett volna sansza, ha kétgólos előnnyel hozza le az első félidőt.

Klopp emlékeztetett, erre lett volna esélyük, ha a - szerinte - két Sevilla-kezezést lefújja a bíró. Valójában a harmadikról nem is tudott, és mindhárom a tizenhatoson belül volt, kettő tényleg helyzetet akadályozott meg. Jonas Eriksson viszont egyszer sem fújt, pedig Carricónál és Krychowiaknál mindenképp lehetett volna, míg Rami véletlenül ért hozzá az alapvonal felé tartó labdához.

Mindenki a két kezezésről beszélt nekem, amik az első félidőben történtek. Négy esetben is ellenünk döntött a játékvezető

- mondta Klopp, de nem részletezte, hogy a másik kettőnél mire gondolt. Az egyik a lesgóljuk lehet, amit azért nem adtak meg, mert a gólba tartó labdánál Sturridge zavarhatta a kapust.

Elismerte persze, hogy nem játszottak jól, és hogy a következő szezonra felfrissíti a keretet. "Több kell ennél, hogy folyamatosan kiegyensúlyozottan tudjunk játszani. Tiszta sor, hogy más lesz ez a csapat a következő szezonban. Párat igazolunk, egyértelmű."


Rovatok