Index Vakbarát Hírportál

Összeesett a pályán, életmentő szívműtéten van túl David Ginola

2016. május 20., péntek 14:44

Futballmeccsen esett össze csütörtökön David Ginola, volt francia válogatott futballista, a PSG, a Newcastle United és a Tottenham egykori sztárja. A 49 éves exjátékos szívrohamot kapott, és csak a gyors orvosi segítségnek köszönheti az életét.

Azonnal egy monacói kórházba szállították, majd péntek reggel öt órán át műtötték a szívét, négyszeres bypass-operáción esett át. A körülményekhez képest jól van, orvosa már beszélt is vele, menedzsmentje a Twitteren igyekezett megnyugtatni a rajongókat:

Hello, világ, sosem aludtam jobban, rendben vagyok, csak egy kis pihenésre van szükségem. Köszönet a biztatásért!

Az operációt végző Gilles Dreyfus a Nice Matin című lapnak elmondta, a volt futballsztár nem emlékszik semmire, de a dolgok jól alakulnak, beszél, és nincs a történteknek maradandó károsodással járó következménye. A beavatkozás viszont nagyon komoly volt, óriási szerencséje, hogy azonnal elsősegélyt kapott.

Hello world, never slept better. I'm fine, just need to rest a bit. Thank you so much all of you for your magnificent support.

— David Ginola (@teamginola) May 20, 2016

Ginola 2002-ben vonult vissza, a Tottenhammel az év futballistája címet is megkapta Angliában. A Newcastle-lel Magyarországon is megfodult, a Fradival játszottak az UEFA-kupában. A francia válogatottban 17-szer szerepelt.

Az utóbbi években tévés szakkommentátorként dolgozott, tavaly jelöltette magát FIFA-elnöknek is, de aztán visszalépett.

Rovatok