Index Vakbarát Hírportál

29 év, és vége: Mourinho jön, Giggs is mehet

2016. május 24., kedd 10:27

Louis van Gaalt hétfő este hivatalosan is elbocsájtotta a Manchester United, kedden tárgyalnak José Mourinho ügynökével, a héten bejelentik a portugál érkezését - tudósította brit média a klub körüli eseményekről.

Mourinhót a hírek szerint hároméves szerződéssel várják, ő hozza a saját edzői csapatát, amiben nem jut hely Ryan Giggsnek. A walesi exfutballista 1987-től 2014-ig játszott az egyesületnél, majd David Moyes kirúgása után négy meccsre megbízott menedzser lett.

Hosszabb távon viszont nem bíztak benne, Van Gaalt hozták a helyére, és

most, hogy a vezetők második projektje is megbukott, újra nem Giggshez fordulnak.

A 963 meccsel klubcsúcstartó legenda az elmúlt két szezonban a holland másodedzője volt, a fő posztot viszont ismét nem kapja meg. Így a legvalószínűbb, hogy távozni fog.

Mourinho minden csapatánál figyelt arra, hogy ő legyen a legrespektáltabb ember a stábban, Giggs megtartásával ez lehetetlen lenne.

A BBC szerint Giggsnek az U21-es csapat irányítását fogják felajánlani, ami azok után, hogy több mint két évig az első csapatnál dolgozott edzőként, visszalépésnek tűnne.

Ha nem fogadja el a posztot, távozni fog, legalábbis 29 év után nem lesz szerepe élete klubjánál. Ajánlatai biztosan vannak, a Valencia már januárban vitte volna vezetőedzőnek, de Giggs nem vállalta, mert a Unitedet szeretné. A spanyolok ezután nevezték ki a másik exunitedest, Gary Neville-t. (Aki hatalmasat bukott.)

Giggs a Manchester City igazolta le 1985-ben, 11 évesen, de alig két év múlva Sir Alex Ferguson meggyőzte, menjen át a Unitedbe. Azóta csak a Manchester Unitedben szerepelt.

Rovatok