Index Vakbarát Hírportál

Rivaldo tanulságos tweetben világított rá a brazil futball haldoklására

2016. június 7., kedd 10:31

Ócska 0-0-val mutatkozott be Brazília a Copa Americán a hétvégén, ráadásul kikapott volna, ha a bíró nem érvénytelenít tévesen egy szabályos gólt.

Rivaldo, a brazil futball világbajnok legendája is nézte a meccset, és sokadszor is elszomorodott, milyen állapotban van hazája válogatottja. A tavaly visszavonult klasszis azon akadt ki, hogy a csapat 10-es számú játékos nélkül állt fel, csalódottságát ki is twittelte.

Ontem senti uma grande tristeza quando assisti o jogo do Brasil e vi que o camisa 10 estava no banco de reservas. Antes esta camisa era uma referência para nossa Seleção. Já que Neymar, o nosso camisa 10 não esta na Copa América, a camisa 10 ficou com Lucas Lima, um ótimo jogador, que só teve oportunidade aos 40 minutos do segundo tempo. Na minha opinião Lucas Lima ou Ganso, merecem ter mais oportunidades. Se não tiver um 10 em campo, o primeiro a ser sacrificado vai ser o Jonas que não vai ter oportunidades de gol porque a bola não chega.

Rivaldo Ferreira (@rivaldooficial) által közzétett fénykép,

Nagy szomorúsággal tapasztaltam, hogy nem láttam a 10-es mezt a csapatban, csak a cserepadon. Régebben ezzel a mezzel azonosították a válogatottunkat. Neymar, aki általában a 10-esünk, most nem játszhat, így Lucas Limáé a 10-es, aki nagyszerű játékos, mégis csak öt perccel a lefújás előtt kapott lehetőséget. Szerintem Lucas Limának vagy Gansónak többet kellene játszania"

- írta Rivaldo a montázs alá, amin hat korábbi brazil 10-es, Pelé, Zico, Rivelino, Ronaldinho, Kaká és ő maga látható.

Brazília leégett a hazai vébéjén két éve, illetve a tavalyi Copa Americán is, a 10 éven belül másodszor szövetségi kapitány Dungával tovább szenved a csapat. Neymart nem vitték el, mert a brazil szövetség megállapodott a támadó klubjával, a Barcelonával, hogy inkább az augusztusi, riói olimpián játszatja. Az egyesület azt akarta elérni, hogy a két torna közül csak az egyiken lépjen pályára.

Rovatok