Index Vakbarát Hírportál

Tajti: Nagyon akart a Málaga

2016. július 10., vasárnap 12:58

Június elején derült ki, hogy Tajti Mátyás saját döntése miatt távozott a Barcelona akadémiájáról. A korosztályos magyar válogatott akkor azt mondta, több lehetőséget szeretett volna, alig egy hónappal később pedig már az is kiderült, hol folytathatja: az előző szezonban nyolcadik helyen zárt Málagához szerződött, hároméves szerződést írt alá.

A hírt először a spanyol Mundo Deportivo hozta le , majd Tajti maga is megerősítette az Indexnek. Kérdésünkre a 18 éves játékos azt is elmondta, hogy nem egyből a felnőtt, első számú keretbe került, hanem a második csapatba, de ott már a felnőtt játékosokkal készül, és csak egy lépésre lesz a spanyol első osztályban szereplő csapattól. Szombaton már meg is érkezett a csapathoz, hétfőn pedig meg is kezdi velük a felkészülést.

Arról, hogy a Málaga mellett kik keresték még meg, nem kívánt beszélni, a spanyolokról viszont elárulta, hogy végül azért választotta őket, mert ismerték a csapatnál, tudták, milyen teljesítményre képes, és úgy érezte az egyezkedések alatt, hogy nagyon meg akarták szerezni. A Spanyolországban maradás egyébként nem volt kiemelt szempont a csapatválasztásnál, de egyáltalán nem bánja, hogy a már ismert spanyol közegben maradhat.

Tajti Mátyás 2014-ben került a Barcelona akadémiájára a Puskás Akadémiáról, a katalán szupercsapat mellett a Real Madrid is hívta, mindkettőnél volt próbajátékon, de végül a Barcelonát választotta.

Amennyiben sikerülne eljutnia a Málaga felnőtt keretébe, többek között a korábbi Real-védő Miguel Torres, a kameruni válogatott kapus Carlos Kameni, illetve az egyszeres spanyol válogatott Ignacio Camacho mellett játszhatna. Idén került egyébként kölcsönbe a Málagához a Real Madridtól az egyik legnagyobb spanyol védőtehetségnek tartott Diego Llorente, míg a Bercelonából végleg megvették a csatár Sandro Ramírezt.

Az ifi-BL-szereplés viszont meglehet Tajtinak, a Málaga ugyanis nagy előnnyel nyerte az ifjúsági bajnokságot, és így bejutott a Bajnokok Ligájába. Kora alapján abba a keretbe is beférhet Tajti még akkor is, ha a szezonban a második keretnél marad.

A Málaga erejét jól mutatja az is, hogy tőlük került a Real Madridhoz a középpályás Isco, aki ez elmúlt fél évet leszámítva végig meghatározó játékos volt a csapat középpályáján.

Rovatok