Index Vakbarát Hírportál

Óriási BL-sokk: a gibraltári bajnok megverte a Celticet

2016. július 12., kedd 21:50

Szinte el sem kezdődött, de máris megvan az idei Bajnokok Ligája-szezon legnagyobb meglepetése, miután a gibraltári bajnok Lincoln Red Imps hazai pályán 1-0-ra legyőzte a 47-szeres skót bajnok Celticet.

Ráadásul úgy verték a korábbi Liverpool-edző Brendan Rodgers csapatát, hogy abban már pályán volt a június legvégén a Fulhamtől igazolt Moussa Dembélé, akit a francia futball egyik legnagyobb tehetségének tartanak.

A Lincoln Red Imps győzelme ha nem is történelmi, azért mindképpen sokkal nagyobb, mint az, amit az első selejtezőkörben értek el 2015-ben az andorrai Santa Coloma, idén pedig az észt Flora Tallin ellen.

A győztes gólt ugyanaz a Lee Casciaro lőtte a második félidő elején, aki tavaly a Santa Coloma elleni továbbjutást érő találatot is jegyezte. A támadó egy hosszú indítás után emelte át a labdát védője fölött, majd ugyan nem találta el jól azt a lövésnél, de pont így verte meg a kapus Craig Gordont, aki fölött átpattant a labda.

 

A 34 éves játékos igazi csatár különben, a Wikipédia-adatlapja szerint 2006 óta 204 bajnokin 198 gólja van a Lincoln Red Impsben, de Gibraltár válogatottjának legelső gólját is ő szerezte még 2015-ben – pont Skócia ellen egyenlített a később 6-1-re elvesztett mérkőzésen.

 

A Celtic egy hét múlva a visszavágón akadályozhatja meg a példátlan BL-égést.

Casciaro civilben egyébként rendőr Gibraltárban.

A játéknap többi, kevésbé sokkoló eredményeit, illetve az idei BL-szezon első magyar gólját, amit Nikolics Nemanja lőtt a Legia Warszawában, itt találják.

Rovatok