Index Vakbarát Hírportál

Ha Király Gábor ezt az Eb-n csinálja, nem csodálják, hanem kiröhögik

2016. július 17., vasárnap 09:28

A Ferencváros gyorsan elintézte a Szombathelyi Haladást az NB I. 2016/17-es szezonjának nyitófordulójában (3-1). És ebben vastagon benne volt a magyar válogatott Európa-bajnokságon remeklő kapusa, Király Gábor. A Ferencváros már a 3. percben vezetést szerzett, Böde ívelt be szélről egy labdát az ötösre, ahonnan Trinks fejelt két védő között a hálóba. Ebben is ott éreztük Király hibáját, de messze nem ezért volt ő a meccs egyik negatív hőse. A hetedik percben Varga kiugratta Bödét, aki laposan lőtt Király mellett a hosszúba, Király keze mellett öt centivel suhant a labda a hálóba.

Kapusbravúrokkal eddig csak két nagy kimaradt ferencvárosi helyzet lett volna, Király pedig begyűjthette volna az elismeréseket, ehelyett azonban, ha lehet így mondani, tovább ásta a saját sírját, amikor a félidő vége felé az egyik hátvéddel passzolgatni kezdett.

Böde előbb Overgoort támadta le, majd tovább támadta a kapust, Király pedig ahelyett hogy valahova elbombázta volna a labdát, még vissza akarta passzolni a Böde mögül kimozgó hollandnak, de csak röviden sikerült a manőver, a ferencvárosi csatár így lestoppolta a labdát, majd Király kezei között elhúzva azt, öt méterről könnyedén gurított a hálóba.

Brutális hiba, ha a magyar kapus ezt azEb-n csinálja, oda kerül a top 5 legnagyobb bénázás közé.

Mégis, ha valami pozitívumot találni akarunk ebben a helyzetben a kapus szemszögéből, az az, hogy Böde hiába a kezei között siklott tovább, Király nem buktatta, így elkerülve a biztos kiállítást.

Rovatok