Index Vakbarát Hírportál

Kézzel szerzett villámgólt a Videoton, de Bognár fordított a Diósgyőrnek az év meccsén

2016. július 17., vasárnap 18:34 | aznap frissítve

Az első percben vezetést szerzett a Videoton a Diósgyőr ellen az NB I. 2016/17-es szezonjának első fordulójában. Vasárnap egyidőben három mérkőzést rendeztek, ezen kívül a Debrecen a Paksot fogadja, az MTK pedig a Vasast Dunaújvárosban. A másik három meccset szombaton játszották.

A Videoton meccsét Felcsúton, a Pancho Arénában rendezték, és a diósgyőriek biztosan nem ilyen kezdésre számítottak. Rögtön a középkezdés után egy szöglet következett, majd Oliveira adott be, ekkor 1 percet mutatott az óra, a labda átszállt a védőkön és a támadókon, a hosszún Feczesin érkezett, aki furcsa mozdulattal lefejelte a labdát, amely a kapufáról pattant be.

Az már élőben is látszott, hogy a labda valahogy megpattan, de csak az ismétléseken (az utolsón) látszik, hogy a kezére pattan a labda, onnan a kapufára.

Aztán a Diósgyőr majdnem azonnal egyenlíthetett volna, de Nikházi a kapusba lőtte a labdát. Néhány perccel később meglett az egyenlítés: Bognár István (Bognár György fia) egy testcsellel megetette a fél Videoton-védelmet, de nem lepasszolta a labdát, hanem a 16-osnál befelé fordult, és ballal gyönyörűen kilőtte a hosszút.

A 38. percben pedig meglett a fordítás is, megint Bognár szerzett gólt, akinek Elek készítette le a labdát. A magyar válogatott középpályás a 16-os vonalán állva belsőzött a 11-es pontnál álló Bognárnak, aki egyedül vette át, majd a laposan a hosszúba lőtt. 1-2.

Mind a két csapat rengeteget futott, számos gólhelyzetet alakítottak ki, látszott, hogy az Eb-ről visszatért válogatott játékosok közül, mint Elek, Juhász, Lang, az előbbi van a legjobb formában. A másik oldalon is is pörögtek a játékosok, főleg Kovács István, de az új szerzemények közül Lazovicson is látszott, nagyon szeretne bizonytani.

A 80. percben kiállították Lázár Pál a vendégektől, mert sípszó után elrúgta a labdát, a második sárgája volt. Ezután a Videoton teljesen beszorította a DVTK-t a kapuja elé, olykor 16-18 ember volt a tizenhatosukon belül, de megint csak a diósgyőriek szerezhettek volna gólt.

A Diósgyőr támadott, de Elek vesztített labdát, Bognár azonban visszaszerezte, őt a 16-os sarkánál buktatták. A mesterhármasért állt a büntetőhöz, de Kovácsik védett. És meg kell említeni Antalt, a diósgyőri kapust, aki főleg az utolsó percekben számos fehérvári gólhelyzetet hatástalanított.

   A tabella:

 1. Ferencváros              1  1   -   -   3-1   3 pont

 2. Budapest Honvéd          1  1   -   -   2-0   3

 3. Diósgyőri VTK            1  1   -   -   2-1   3

 4. Vasas                    1  1   -   -   1-0   3

 5. Gyirmót FC               1  -   1   -   2-2   1

    Mezőkövesd Zsóry FC      1  -   1   -   2-2   1

 7. DVSC-TEVA                1  -   1   -   1-1   1

    Paksi FC                 1  -   1   -   1-1   1

 9. Videoton FC              1  -   -   1   1-2   0

10. MTK Budapest             1  -   -   1   0-1   0

11. Swietelsky-Haladás       1  -   -   1   1-3   0

12. Újpest FC                1  -   -   1   0-2   0

Rovatok