Index Vakbarát Hírportál

Az FTC-t egy beugró albán verte ki a BL-ből

2016. július 20., szerda 22:17 | aznap frissítve

Azért ilyen Európa-bajnokság után egy kicsit izmosabb kupaszereplésre számítottunk. Magyarország kirakatcsapata, a Ferencváros a Bajnokok Ligája második selejtező körében az albán Partizani ellen kapott ki 1-1 után 11-esekkel.

Ezúttal nem bosnyák, hanem egy albán csapat okozta a Ferencváros vesztét, ráadásul nem is bajnok, hanem egy beugró

 

A középpályát még jól sikerült megszervezni az elején, de már a 6. percben akadt gondja  a magyar bajnok védelmének. Hüsingnek az utolsó pillanatban sikerült mentenie. Mondjuk úgy, szórványos se nagyon volt a Fradi támadásszervezése, ennek ellenére az addig is aktívabb bal oldalon, a 12. percben Ramirez lépett be okosan a védője elé-mögé, el is esett, az észt bíró egy picit tanakodott, aztán befújta a tizenegyest. Gerát mit sem érdekelte a közjáték, bevágta a büntetőt.

Már az is érthetetlen volt, hogy a gól nem a hazai csapatot hozta fel. Aztán amit a 15. percben megúszott a Fradi, arra nem nagyon vannak szavak. Leandro olyan labdát adott el (a meccsen már a másodikat), amilyet talán még ő sem látott, Fili az óriási ziccert Dibusz felett a kapu mellé pörgette a 17. percben. 

Szervezetlen volt a magyar csapat játéka, néha gyorsan játszotta át a középpályát, aztán csak a szerencse mentette meg a kapunkat a góltól. Bödének nem adtak meg egy jogos 11-est, de ettől függetlenül, amit a csapat a vezető gólja után művelt, az gyalázat volt. A Partizani irányította a játékot, nagy helyzetei is voltak, aztán Hüsing olyan szerencsétlenül mentett, hogy védhetetlen gólt lőtt Dibusznak a 40. percben. Ez az igazi lenyomata volt ennek a Ferencvárosnak az első félidőben.

Két cserével pörgette fel csapatát Thomas Doll, a szünetben és utána, a 80. másodpercben majdnem össze is jött a gól, de Böde négy méterről, elképesztő ziccerben fejelt mellé. Aztán az 55. perctől elkezdődött valami kínos albán időhúzás, aki csak tehette, csalta a futballt percekig. Azt nem lehet mondani, hogy nem pörgött a Fradi, helyzete is volt, de a gól hiányzott. De ez annyira nem ment, hogy Bödének két lépésről sem jött össze. Aztán szép lassan belefulladt a Fradi játéka a nagy semmibe.

Az utolsó 20 percben hiába egykapuzott a magyar csapat, jött a hosszabbítás.

Kezdett komédiába fulladni a meccs, és ebben az észt bíró is tevékenyen részt vett. A hosszabbítás első hét perce alatt ötször kellett albánt ápolni, ehhez persze társult a zöld-fehérek egészen elképesztő gyenge játéka is. A végére hullafáradt volt az összes hazai játékos, de igazából mind a huszonkettő alig állt már a lábán.

Amire azért kevesen számítottak az Üllői úton, 11-esek döntötték el a továbbjutást a beugró albán csapat ellen. A magyarok csak egyet értékesítettek, ebben a Partizani volt jobb és jutott tovább, a harmadik körben az osztrák Red Bull Salzbrug ellen. 

A meccs után Thomas Doll elnézést kért a szurkolóktól a csapat teljesítménye miatt. „Jól kezdtünk, de felfoghatatlan számomra, hogy utána miért hoztuk vissza a meccsbe az albánokat. Néhányan nagyon félve játszottak, ami nagyon nagy kár egy ilyen meccsen. Hazai pályán, nagyszerű stadionban esti meccset játszottunk, nagy lehetőség előtt álltunk, nagyon keserű így kiesni. Ez elfogadhatatlan, nem ezért küzdöttünk az egész tavalyi szezonban, hogy itt kiessünk. Nem volt élet, nem volt tűz bennünk. Volt néhány jó teljesítmény a csapatban, de a többiek produkciója mellett ez nem lehetett elég a továbbjutáshoz.”

A Fradi.hu-ról kimaradt egy mondat a nyilatkozatból, ez a Csakfoci.hu szerint így hangzott: „mondtam a játékosoknak, ha én vagyok az oka, hogy ma ilyen rosszul játszottunk, akkor nagyon szívesen összecsomagolok és hazarepülök. Ez elfogadhatatlan és felfoghatatlan, csalódott vagyok. A pályán hiányzott a tűz, a lendület, nem taktikai problémák voltak.

Továbbjutott a Partizani.

Rovatok