Index Vakbarát Hírportál

Győzelemmel nyitott a Leicester City

2016. július 20., szerda 10:59

A Premier League bajnoka is megkezdte a felkészülést az új szezonra az utóbbi napokban, és kedden lejátszották az első edzőmeccsüket is. A harmadosztályba feljutott Oxford volt az ellenfelük idegenben, 2-1-re győztek.

Fordítaniuk kellett, mert egy szép szabadrúgással hamar előnybe került a PL kiscsapatánál is jóval kisebb csapat. A félidő vége felé a PL-győztes, féléve a klubnál lévő Demarai Gray egy szépen helyezett kapufás lövéssel egyenlített, a félidő 1-1 volt.

Ekkor Claudio Ranieri Leicester-edző ötöt cserélt, behozta az új kapust, a Hannovertől szerződtetett, német világbajnok Ron-Robert Zielert is. Rövid idő múlva a maradék hat kezdőjét is egyszerre cserélte le, az utolsó jó félórában már nem volt a pályán senki a kezdőből. Rijad Mahrez sem, az előző szezon legjobbja még a csapatnál van, játszott is, de várhatóan továbbáll, mint a másik kulcsember, N'Golo Kante.

A győztes gól így is összejött, bár nem a CSZKA Moszkvától 22 millió euróért igazolt nigériai csatár, Ahmed Musa, hanem egy ismert arc szerezte: Jeffrey Schlupp 18 méterről lőtte ki a balalsót. Ő is bajnok, kiegészítő ember volt a múlt idényben.

Leicester City vs. Oxford United (2:1) gól összefoglaló

A Leicesternek még három felkészülési meccse lesz: szombaton a Celtichez megy, július 31-én a PSG-vel játszik Amerikában, augusztus 3-án a Barcelonával Svédországban. Augusztus 7-én a nem hivatalos angol szuperkupát játssza a Manchester Uniteddel a Wembley-ben, majd 13-án Hullban kezdi a Premier League-címvédést.

Rovatok