Index Vakbarát Hírportál

Ilyen kezdés után nem maradhatott edző Kondás Elemér

2016. július 25., hétfő 13:01

A DVSC az NB I. 2016/17-es szezonját hazai pályán egy döntetlennel kezdte, majd idegenben vereséget szenvedett a Vasastól, a két meccs között pedig kiszállt az Európa Liga (EL) selejtezőiből. 

A kudarcos kezdés miatt Kondás Elemér hétfőn lemondott. A Dvsc.hu-nak azt mondta, a kialakult helyzetre való tekintettel váltásra van szükség a stábban.

Ki legyen az új edző?

  • 2050
    Majd eldöntik blackjacken
  • 1596
    Valami más szakmából bárki
  • 1491
    Egervári Sándor most ráér
  • 909
    Herczeg András

„Több évtizede vagyok a klub alkalmazásában, az elmúlt öt és fél évben vezetőedzőként próbáltam mindent megtenni a DVSC sikerének érdekében. Köszönöm az eddigi bizalmat, és sok sikert kívánok a csapatnak a továbbiakban.” 

A DVSC az EL-selejtezőben az első kört még túlélte San Marinó-i ellenfelével szemben, de aztán a fehérorosz Torpedo oda-vissza legyőzte, így kiesett, mielőtt komolyan tervezhetett volna az EL-ben. Az NB I.-ben a Paks ellen pontot szereztek, de az a meccs sem a debreceniekről szólt, majd a Vasas könnyedén verte őket 0-1-ről fordítva 3-1-re.

A vasárnapi bajnoki után Kondás azt mondta az állására vonatkozó kérdésre: „Arról, hogy veszélyben érzem-e az állásomat, talán nem engem kellene kérdeznie, és nem a nyilvánosság előtt. Nem egyszerű elemezni a meccs után, mert vezetést szereztünk, a második félidőben a kapufát is eltaláltuk, néhány perc alatt mégis vereséget szenvedtünk.”

Kondás Elemér az NB I.-ben csak a DVSC kispadján ült. Irányítása alatt két bajnoki címet (az elsőt ráadásul veretlenül), egy bronzérmet és két Magyar Kupát nyert a Loki. Összesen 162 bajnoki találkozón irányította a csapatot, ami a legtöbb a DVSC történetében, az edzők örökrangsorában a Loki vele szerezte a legtöbb pontot , írja a klub honlapja.

Rovatok