Index Vakbarát Hírportál

Előbb szégyenkezett a klub a diósgyőri szurkolók miatt, most fizethet is

2016. július 27., szerda 08:44

Az MLSZ fegyelmi bizottsága is berúgta a motort és egyből fel is bőgette a magyar futballbajnokság 2016/17-es szezonjában, és már a második forduló után súlyos büntetéseket osztott ki a DVTK-nak, a Honvédnak és az Újpestnek.

A második fordulóban a diósgyőriek az Újpestet fogadták, és már a meccs elején hátrányba kerültek, amikor Antal Botond kapus meggondolatlansága miatt a bíró sárga lapot és tizenegyest adott az ellenfélnek. 

Antal kapus ugyanis egy teljesen tiszta helyzetben hátra csapott és meglegyintette a mögötte álló újpesti támadót, aki összerogyott. Ezt nem is a bíró, hanem a kapu mellett álló asszisztens vette észre, aki történetesen egy nő volt, Kulcsár Katalin, így magyar futballpályán talán még nem is hallott, kifejezetten szexista és bántó szurkolói rigmus következett. A klub másnap elnézést kért a szurkolói miatt.

Az MLSZ ezért a DVTK-t „rendezési előírás megsértéséért, szurkolóinak pirotechnikai eszközök beviteléért és használatáért, másokat megbotránkoztató magatartásáért (az ellenfél és a játékvezetők szidalmazása) 500.000 Ft pénzbüntetésre” kötelezte, továbbá a a soron következő hazai NB I.-es mérkőzésén a Diósgyőri Stadion X, Y és Z szektorainak lezárását rendelte el,írja a Csakfoci.hu.

Az indoklásban azt írja a szövetség, hogy „eddig példátlannak volt tekinthető a magyar pályákon az a döbbenetes, alpári és tiszteletlen magatartás, amelyet a hazai szurkolók egy része a munkáját tisztességgel ellátó alapvonali játékvezetővel, Kulcsár Katalinnal szemben megengedett magának. A Magyar Labdarúgó Szövetség egyértelművé kívánja tenni, hogy a mérkőzés során tapasztalt szexista, ordenáré nézőtéri megnyilvánulás teljességgel elfogadhatatlan. A DVTK által az eset után kiadott bocsánatkérő közlemény alátámasztja, hogy ezzel a diósgyőri klub is egyetért. Az MLSZ a jövőben sem tűri el, hogy egy sportesemény bármely szereplőjét emberi mivoltában sértsenek meg”.

 

És ha már összeült a feb, természetesen és magától értetődő módon megbüntette az Újpestet is szurkolóinak pirotechnikai eszközök beviteléért és használatáért, másokat megbotránkoztató magatartásáért (az ellenfél szidalmazása), valamint rasszista megnyilvánulásáért („huhogás”). Ez 400 000  forintjába fáj a belga tulajdonosnak.

Büntetést kapott a Honvéd–FTC miatt a Honvéd is rendezési előírás megsértéséért, szurkolóinak pirotechnikai eszköz beviteléért és használatáért, másokat megbotránkoztató magatartásáért (az ellenfél és az ellenfél egyik vezetőjének, valamint a játékvezetőnek a szidalmazása), tovább szurkolóinak rasszista megnyilvánulásáért („huhogás”). Ez ismét csak 400 000 forintot ért. A Ferencváros most sem kapott büntetést.

Megbüntették még a mezőkövesdi Tóth Bencét, az NB II.-ben a nyíregyházi Pölöskei Pétert, valamint NB III.-as klubokat.

Rovatok