Index Vakbarát Hírportál

A világ 3. legdrágábbja kipakol: miért ment a Juvéba?

2016. július 29., péntek 11:02

Az argentin válogatott Gonzalo Higuaín minden idők harmadik legdrágább igazolásaként került a Napolitól a Juventushoz, ami kiakasztott egy csomó nápolyi szurkolót, de most beszélt a futballista is a váltás okairól. 

A támadó elmondta, hálás azért, amit a drukkerektől kapott, megérti, hogy most dühösek, látta, hogy miket mondanak róla. A döntést saját maga érdekében hozta meg. 

És hogy miért váltott? 

"Én hoztam meg a döntést, de a klubvezető Aurelio De Laurentiis miatt kényszerültem erre, ő taszított a váltásba. Szeretném megköszönni a szurkolóknak és a csapattársaimnak az elmúlt éveket, viszont De Laurentisnek semmit sem köszönök. Semmilyen kapcsolatom nem volt már vele az utóbbi időben, egy percet sem bírtam volna vele tölteni a továbbiakban" - mondta a 28 éves játékos. 

Aurelio De Laurentiis leárulózta Higuaínt a Juventusba igazolás után, hiába kaptak érte 90 millió eurót, szerinte a döntés nem a klubvezetésen múlt. Azt mondta, hogy nem várta volna a támadótól, hogy pont a nagy rivális Juventushoz megy. Másoknak sem tetszett Higuaín klubváltása, a Roma-legenda Francesco Totti is kritizálta a játékost, bár ő inkább úgy általánosan minden futballistát, aki a még több fizetés miatt párévente klubot cserél.

Higuaín az elmúlt szezonban Serie A-rekordot döntött harminchat góljával. 

Rovatok