Index Vakbarát Hírportál

A Ferencváros bombagólokkal ütötte ki a Diósgyőrt: 6-2

2016. július 30., szombat 22:27 | hét éve frissítve

A Bajnokok Ligája-kiesés után rangadó várt a Ferencvárosra az NB I.-ben: a szintén hatpontos és még veretlen Diósgyőrrel játszottak hazai pályán szombat este.

Az első félidőben végig a hazai csapat irányított, és a 34. percben meg is született az első gól: Trinks kapott labdát a kaputól 18 méterre, felnézett, és kilőtte a bal alsót, szép megmozdulás volt.

A szünet után hamar növelték az előnyt: Leandro egy szabadrúgásból talált be az 51. percben: 20 méterről csavarta a labdát a rövidbe a sorfal fölött.  Tíz perccel később csődöt mondott a diósgyőri védelem. Helyezkedési hibák után Lipták pont Djuricin elé csúsztatott, aki közelről megszerezte a harmadik ferencvárosi gólt.

A meccs legszebb találatát viszont Dilaver hozta össze: egy szöglet után kifejelt labdát huszonöt méterről futtából bombázott a vendégek kapujába, ezzel már 4-0 volt az eredmény. Magyar pályán ritkán látható nagy gól volt. 

A Ferencváros nem állt le ezek után sem, sorra dolgozták ki a helyzeteket, a következő találat viszont a Diósgyőré lett, és ez majdnem akkora volt, mint Dilaveré, Diego Vela húsz méterről bombázott a hosszú felsőbe a 78. percben.

Jöhetett volna az ötödik hazai gól, mert Gera félpályás passza után Lovrencsics tizenhat méterről a kapufát bombázta szét. Két percre rá Gera azért csak meglőtte az ötödiket, igaz, ehhez kellett az is, hogy tizenhatról leadott erős lövése megpattanjon az egyik diósgyőrin. Djuricin még duplázni tudott a vége előtt: egy beadás után közelről fejelt a vendégkapuba, igaz, lesen volt, de a bíró megadta. 

A végszó mégis a Diósgyőré lett, mert Bognár szabadrúgása után az érkező Tamás Márk helyezett a léc alá. A végeredmény: Ferencváros-Diósgyőr 6-2.

Thomas Doll Fradi-edző azt mondta győzelem után, hogy nagy meccset játszottak szép gólokkal, a játékosok pedig sokat vállaltak. 

Ferencvárosi TC-Diósgyőri VTK 6-2 (1-0)

Groupama Aréna, 6736 néző, v.: Bognár T.

gólszerzők: Trinks (34.), Leandro (51.), Djuricin (63., 86.), Dilaver (67.), Gera (85.), illetve Vela (78.), Tamás M. (90.)

Rovatok