Index Vakbarát Hírportál

45 pont, aztán jöhet az újratervezés

2016. augusztus 27., szombat 11:51

A Feriburg ellen kezdi meg az idei szezont a Bundesligában a Hertha BSC, amelynek magyar szakvezetőjével, Dárdai Pállal a vasárnapi, berlini meccs előtt a Nemzeti Sport interjút készített interjút. Dárdai már nagyon várta az első fordulót, mert túlságosan is hosszúnak találta a felkészülést, és egyben szomorú is, mert az első forduló után kéthetes szünet következik.

A jó hangulathoz az hiányzik, hogy győzelemmel indítsanak, mondta.

Szerinte a tavalyinál a mostani felkészülés jobban sikerült, amit az Európa-Liga-selejtező miatt még egy héttel hamarabb elkezdtek.

Nem tettem különbséget tét-, illetve edzőmérkőzés kötött, amikor kellett, széthajtottam a csapatot. Ezért is ment el a hajó az El-ben.

Dárdai úgy látta, az EL-ellenfél Bröndby ellen egy jó és egy kevésbé jó meccset játszottak, és ez utóbbin három gólt rúgattak az ellenféllel. A csapatából a lelkesedés hiányzott, amit arra fogott, hogy előtte kemény fizikai melót végeztetett velük.

Nekünk a bajnokság és a Német Kupa fontosabb, mint az Európa-liga volt

Továbbhajtotta csapatát, és most azt mondja az első forduló előtt, hogy megnyugtató sebességgel hajt a csapata.

Legutóbb a német kupában húszszor rúgtak kapura, amivel elégedett: nincs miért aggódnom. Jobban mondva, a helyzetkihasználás miatt van.“ Viccesen megjegyezte, hogy talán el kellene dugnia a labdát a játékosok elől, akik annyira megörülnének, ha a meccsen meglátják, hogy sikerülne a kapuba zúdítaniuk.

Dárdai 45 pontot szeretne az év végén, aztán ha az összejön, majd lehet újra tervezni. Dárdainak szembe kell néznie azzal is, hogy a német sportközvélemény kiesőjelöltként emlegeti a Herthát, de szerinte tavaly egyértemű kiesőnek látták őket, így egyre jobb helyre teszik őket, és jövőre már a középmezőnybe fogják várni a csapatot. 

Az idei szezon első meccsét a Bayern München kiütéssel nyerte.

(Borítókép: Johannes Simon / Bongarts / Getty Images)

Rovatok