Index Vakbarát Hírportál

18 éve nem volt ilyen a Real Madridnál

2016. szeptember 1., csütörtök 10:26

Nagyon csendes volt a Real Madrid a nyári átigazolási időszak alatt, csak egyetlen játékost vett, pontosabban Álvaro Moratát is csak visszavették a Juventustól 30 millió euróért. Más érkező nem is volt, ilyenre egyébként, hogy csak egyetlen játékost vegyenek, utoljára 2003-ban volt példa, amikor David Beckhamet szerezték meg a Manchester Unitedtől.

De még ennél is régebbi dolgot ismételtek meg azzal, hogy a Morata-vásárlás mellett megszabadultak Jesétól (PSG), Gyenyisz Cserisevtől (Villarreal), Álvaro Medrántól (Valencia), Omar Mascarelltől (Frankfurt) és kölcsönadták Borja Mayoralt a Wolfsburgnak: értük összesen 37,5 millió eurót kaptak, és mivel Moratáért csak 30 milliót fizetettek, pozitív mérleggel zárták a nyári átigazolást.

Ilyenre utoljára 1998-ban volt náluk példa. Akkor Iván Campóért és Rodrigo Fabriért fizettek összesen 4 millió eurót, Zé Robertót, Danit és José Amaviscát viszont 11,4 millióért adták el.

Persze még az öt topligában sem egyedülálló, amit a Real csinált, de az ekkora szuperklubok ritkán szoktak ennyire visszafogottan erősíteni nyáron. Összehasonlításképp, a Manchester City 191,15, a Manchester  United 178,55, az Internazionale 103,3, a Chelsea 100,3, az Arsenal 99,75, az Atlético Madrid pedig 51,5 millió eurós mínuszban zárta a nyarat.

Rovatok