Index Vakbarát Hírportál

Száz nap után játszik C. Ronaldo és Neymar, Messi kínja rejtély

2016. szeptember 9., péntek 11:12

104 napja nem játszott a Real Madridban Cristiano Ronaldo, legutóbbi utolsó labdaérintése az volt a klubnál, amivel megnyerték a Bajnokok Ligáját az Atlético Madrid elleni tizenegyespárbajban. Neymar még ennél is régebben húzta magára a Barcelona-mezt, ő szűk egy héttel korábban, a Sevilla elleni Spanyol Kupa-döntőn viselte, és lőtte be a győztes finálé második gólját a hosszabbításban.

C. Ronaldo utána az Eb-re ment, ahol Portugáliával történelmet írt, de a július 10-i döntőben megsérült, és csak mostanra jött rendbe a térde. Hétfő óta edz újra a csapattal, szombaton négykor az Osasunát fogadják, ott lesz a gyepen, ha netalántán nem kezdőként, csereként egészen biztosan. (Ha valakit, őt még Messinél is nehezebb a padon elképzelni.)

First training with the team, very happy!!!! Enjoy the picture ******* pic.twitter.com/FFGEgqSK4A

— Cristiano Ronaldo (@Cristiano) September 5, 2016

„Játszani fogok” – nyilatkozta szűkszavúan, ám annál lényegretörőbben.

Neymar augusztusig pihent, akkor indult neki az olimpiának a brazil válogatott, nyertek is, ő vágta be az utolsó tizenegyest Németországnak. Utána a nagyválogatotthoz utazott, nyertek két vb-selejtezőt, lőtt egy-egy gólt.

Játékban van, azt mondta, látja magát a pályán az Alavés ellen szombat este fél kilenctől, de csak csütörtök óta edz a többiekkel, és a helyére feltolt Arda Turan meglehetősen jól teljesít a helyén. Négy gólnál jár a török, de nem kérdés, ha Neymar nem fáradt, visszaveszi a bal szárnyat.

Kérdés viszont, hogy összeáll-e – szintén 110 nap után – az MSN, a Messi–Suárez–Neymar hármas. Suárez rendben van, ő is selejtezett Dél-Amerikában, ő is lőtt gólt, fáradt sem lesz, elképesztő a fizikuma.

Messi viszont sérült, legalábbis az volt még hétfőn, amikor visszaérkezett a vb-selejtezőkről. Suárezéknek győztes gólt lőtt múlt héten, Venezuelába viszont már nem utazott tovább a válogatottal, visszarepült Barcelonába. Az argentin még a legutóbbi bajnokin húzta meg az ágyékát, ennek ellenére játszott a válogatottban: nem mondhatta le azok után, hogy lemondta a válogatottságot, majd meggondolta magát. Így is megszólták otthon, amiért a második meccset nem vállalta.

Egyelőre nem tudni, ott lesz-e a pályán szombaton, hogy kezdhet-e, esetleg a padról jön be. A hétfői diagnózis az volt, hogy maximum könnyített edzéseket végezhet.

A Real nagy hármasát, a BBC-t – Bale, Benzema, Cristiano – a középcsatár Benzema tartja bizonytalanságban. Ők sem játszottak együtt a BL-döntő óta, szombat jó alkalom lenne, és valószínűleg össze is jön. A francia is sérült volt, de a héten már teljes erővel edzett, így Zidane edzőn múlik a trió összeállítása. Álvaro Morata meggyőző volt a helyén, elképzelhető, hogy a tréner még rá fog szavazni.

Ja, és hogy mennyire hiányzott a Realnak, illetve a Barcának C és Neymar eddig a szezonban: a Real háromból hármat nyert, köztük az Európai Szuperkupa-döntőt, a Barca négyből négyet, köztük a kétmeccses Spanyol Szuperkupa-döntő mindkét mérkőzését.

Rovatok