Index Vakbarát Hírportál

A Schalke ellen elmaradt a Bayern parádé

2016. szeptember 10., szombat 08:59 | aznap frissítve

A győzelem nem. Lewandowski elég volt hozzá.

A Schalke 04-Bayern München mérkőzést meglehetősen ellentétes előjelekkel várták a csapatok. Míg a nyitófordulóban a bajorok hat-nullára verték a Werdert a gelsenkircheniek egy Eintracht Frankfurt elleni egy-nullás vereséggel nyitották a szezont.

Ancelotti sokat nem is variált a csapatán, egyetlen hely változtatott: Vidal helyén a portugál csodagyerek, Renato Sanches kezdett a középpályán. Annál nagyobb volt a kavarás a másik oldalon, Weinzierl edző hat helyen is cserélt, többek közt bekerült a nyáron a Sevillából érkező ukrán válogatott Konopljanka, illetve a Chelsea-től kölcsönzött Abdul "Baba" Rahmann is.

A vendégek az első félidőben dominálták a mérkőzést, leginkább Ribery volt elemében, ugyanakkor igazán nagy helyzetet talán csak kettőt alakítottak ki.

Az elsőre úgy a 25-ik percig kellett várni, ekkor Lewandowski belsőzött mellé egy laposan betett labdát tíz méterről, majd a ráadásban egy veszélyesnek tűnő Ribery lövés pattant szögletre.

Eközben a másik oldal derekasan rombolt, és az ha kellett, a hazai játékosok sallangmentesen felrúgták a megiramodó ellenfelet.

Ami a támadásokat illeti, Tschupo-Moting fejezte be kétszer is bűnrossz lövéssel egyéni alakítását, emellett egy Schalke helyzet akadt, igaz az egyben a félidő legnagyobbja is volt. A 37. percben, a balhátvéd felfutását követően Konopjankához került a labda, aki megverte emberét, majd élesen beadott az alapvonalról, Neuer kiötötte a labdát, de épp Huntelaar elé, aki némi forgolódás után nem találta el a kaput.

A második félidőnek meglehetős elánnal kezdett a Bayern, ám a meccs helyzete ennek ellenére – ismét – a Schalke előtt adódott. Az 55. percben megint csak a holland csatár lőtt, ezúttal úgy húszról és nagyszerűen, de Neuer egy óriási védéssel a lécre tolta a labdát.

A félidő felénél beindult a cserélgetés, avagy mindkét edző bemutatta, hogy van kispadja, főleg persze a Bayern. Az egyik oldalon Konopljanka helyére jött be Embolo, míg Ancelotti Ribery helyére behozta Douglas Costát, illetve Alonso helyére Vidalt.

Mindebből a vendégek jöttek ki jobban, sokkal veszélyesebb lettek, annyira, hogy nem sokra rá Lewandowskinak már csak az üres kapuba kellett volna valahogy besodornia egy enyhén megpattanó beadást a vezetéshez, ám ez nem sikerült neki.

Mielőtt még azonban igazán feszülté vált volna a helyzet, a lengyel egyszer csak kilépett középen egy labdával, és magabiztosan a kapuba lőtt.

Egyértelmű volt, hogy a Schalke erre már nem fog tudni reagálni, inkább az volt a kérdés, összeomlanak-e teljesen. Ez végül nem következett be, de egyet még így is kaptak a végén, Kimmich talált be a ráadásban. A bajorok így 2-0-ra nyertek, ezzel alig négygólosra rontották meccsenkénti átlagukat a bajnokságban, miközben egyet se kaptak. Az idén is izgalmasnak ígérkezik a Bundesliga.

Rovatok