Index Vakbarát Hírportál

Dárdai újabb csúcsokat döntött, de milyen rekordok vannak még előtte?

2016. szeptember 12., hétfő 09:42

A német labdarúgó bajnokság 1963-as megalakulása óta még sohasem kezdte két győzelemmel a szezont a Hertha BSC. Tavaly sem, amikor már Dárdai Pál volt az edző, mert az augsburgi győzelem után a Werdert hazai pályán nem tudták legyőzni.

Most megverték a Freiburgot, szombaton pedig idegenben az Ingolstadtot is. Ezzel a Hertha a Bayernen kívül az egyetlen 100 százalékos csapat a ligában.

Ezzel a sikerrel szerezte meg a Hertha az 500. pontját a Bundesligában.

Ami még Dárdai nevéhez köthető a 2015 februári kinevezése óta.

Bár az Európa Ligából a dán Bröndby gyorsan búcsúztatta, ezért a főtáblán csak a Schalke és a Mainz található, akik pocsékul kezdték a szezont. Előbbi gólt sem rúgott, utóbbi legalább már szerzett egy pontot. Vasárnap épp a Schalke lesz Dárdai csapatának következő ellenfele.

„Nem ússzuk meg, most megint mindenki a Bajnokok Ligájáról fog beszélni, pedig az a legfontosabb, hogy egy kevéssel éberebbek vagyunk, mint egy éve ilyenkor. És szemtelenebbek is, pontosabban nem annyira naivak.”

A magyar edző kifejtette még, mennyire fontos, hogy van egy olyan csatára, mint Julian Schieber, aki a hosszú sérülése után nagy munkával tért vissza. Az előző és a mostani fordulóban is ő lőtte a csapat második gólját. Akkor 3 pontot ért a Freiburg ellen, most bebiztosította a győzelmet a Dortmundtól igazolt center.

Az első gólt szerző bosnyák csatár, Vedad Ibisevic arra utalt, hogy ezzel a sikerrel feledtették az EL-kiesést, amiért egyébként Dárdai magára vállalta a felelősséget.

A Hertha a folytatásban célba vehet újabb rekordokat.

Rovatok