Index Vakbarát Hírportál

A hétvége azt jelenti, hogy megindult a felfelé a magyar foci?

2016. szeptember 13., kedd 07:59

A hétvégén hat magyar futballista is pályára lépett az európai topligák valamelyikében. Ilyen 2012-ben fordult elő utoljára. Akkor egyébként 9 magyarnak volt szerződése a legfontosabb bajnokságokban. A 2010-11-es idényben 14-en próbálhatták ki magukat több-kevesebb sikerrel a legjobb bajnokságokban.

Az előző szezonban ilyenkor ellenben senki nem játszott az öt nagy bajnokság bármelyikében sem. A hétvégén:

Gulácsi és Huszti végig a pályán volt, a többiek nem. Nagyot és Sallai lekapták a hajrában, amikor már eldőlt a meccs. Szalai a 64., Kleinheisler a 67. percben állt be, és a csapatuk akkor lett eredményes, amikor a pályán voltak.

Ketten egyáltalán nem kaptak lehetőséget. Balogh Norbert nem állt be a Palermóba – a két előző meccsen jutott hely neki -, Kalmár Zsolt a kispadig sem jutott el a Leipzignél.

Elindult felfelé a magyar futball?

  • 1724
    A micsoda?
  • 1010
    Egyszer fent, egyszer lent
  • 859
    Igen, egyre jobbak a fiatalok, és ezt már látják kint is

Az előző listát lehetne Dzsudzsák Balázs és menedzsmentje figyelmébe ajánlani, mert neki eddig nem jött össze a topligás szereplés, ahová - szavakban - régóta vágyakozik. A pénz azonban fontosabb motivációt jelentett nekik, így a héten már be is mutatkozhat tétmeccsen az Al-Wahdában.

A lengyel különítmény is a pályán volt, Kádár Tamáson kívül másnak nem volt sikerélménye, a Lech Poznań amúgy Gyurcsó csapatát, a Pogont verte 3-1-re. Guzmics Richárd csapata, a Wisla Krakow kikapott és tökutolsó. Bár Nikolics gólt lőtt a Legiának, de ez csak a szépítésre volt elég a Termalica ellen. A 13. helyre sodródó Legia a Dortmundot fogadja a BL-ben.

Rovatok