Index Vakbarát Hírportál

Szalai tökéletesítette a mentalitását

2016. szeptember 13., kedd 11:37

A legnagyobb német bulvárlap, a Bild is foglalkozott Szalai Ádám góljával, amivel 4-4-re alakította a Mainz–Hoffenheim hétvégi bajnokit. A center a 63. percben állt be, és 21 hónap után volt ismét eredményes, épp korábbi klubját keserítette el ezzel, amely 3 gólos előnyről veszített pontokat.

lap főnixmadárként jellemzi a 28 éves magyart, és felelevenítik, hogy a télen kölcsönadták a később kieső Hannovernek, de a nyáron visszatért a Hoffenheimhez, és az első fordulóban ugyan a keretbe sem került, a másodikban már eredményes volt.

„Senki sem tudta, milyen utat fogok bejárni, a Hoffenheimben is mindig a legjobbamat nyújtottam, és arra gondoltam, a Jóisten eldönti majd, mi lesz a sorsom. A kemény munka kifizetődő” - nyilatkozta Szalai a lapnak.

Megszólalt a nála mindössze egy évvel idősebb edzője, Julian Nagelsmann is, aki azt emelte ki, hogy keményen edzett az első pillanattól, egy másodpercre sem adta fel.

„A gólja mellett fontos megjegyezni, hogy a mentalitását is tökéletesítette, semmi nem tudta eltántorítani.”

A Kicker összegyűjtötte a Bundesliga 4-4-re végződő meccseit, a kilencedik volt a hétvégi. megemlítik, a holland Uth volt a főszereplő, de Szalai nélkül nincs ez az eredmény. A kimutatások szerint kétszer 5-5-re végzett a két csapat.

Rovatok