Index Vakbarát Hírportál

A Dortmund 17 gólnál jár 3 meccsen

2016. szeptember 20., kedd 20:32

Tíz napja a BVB 1-0-ra kikapott Lipcsében az RB Leipzigtől, aztán a BL-ben hatot rúgott a Legiának, majd a hétvégén, újra a Bundesligában hatot a Darmstadtnak is. Úgy, hogy egyik meccsen sem kapott egyet sem.

Kedden a 4. Bundesliga-körben a Wolfsburghoz utazott, ami három meccsén még nem kapott gólt: a Borussia Dortmund bő negyedóra alatt vágott nekik kettőt.

Guerreiro már a 4. percben beköszönt - bár közeli lövése megpattant - , majd a 16.-ban jött Aubameyang, 0-2-re alakította az állást.

A második félidőt a hazaiak kezdték sokkal jobban, Didavi az 53. percben szépített, 1-2. De csak öt percig reménykedhettek, jött Ousmane Dembele, 1-3. Alig újabb öt percre rá Aubameyang duplázott, 1-4. Ezzel persze a meccs is eldőlt.

A következő gólra rettentően sokat, tíz percet kellett várni, Piszczek szerezte az ötödik dortmundi találatot, szép fejesből, 1-5. Ez is maradt a végeredmény.

VfL Wolfsburg vs Borussia Dortmund 1-5 20/09/2016

A BVB így átvette a vezetést a tabellán, 9 pontja van, mint a holnap egymás ellen pályára lépő Bayernnek és Herthának, de 13-3 a gólkülönbsége, míg a Bayernnek 11-1, Dárdaiéknak 6-1.

A Darmstadt-Hoffenheim 1-1 lett, az utolsó pillanatokban egyenlített a hazai csapat, amiben Kleinheisler 75 percet játszott, akkor cserélték le. A másik oldalon Szalai Ádám végig a padon maradt.

Az Eintracht 2-0-ra verte idegenben az Ingolstadtot, Huszti végig a pályán volt a győzteseknél. Freiburg-Hamburg 1-0.

A meccs és másik három Bundesliga-találkozó is megy, követjük az eseményeket.

Rovatok