Index Vakbarát Hírportál

A Real is veszít egy embert, aki olyan fontos, mint Messi

2016. szeptember 23., péntek 10:29

Még a Real Madrid vasárnap esti, Espanyol elleni meccsének 20. percében kellett lecserélni Casemirót, a brazil középpályást, akit egy blokkolásánál rúgtak meg véletlenül. Az első vizsgálatok nem mutattak ki nagyobb bajt, de a játékost négy nap múlva újra megvizsgálták, és miután a duzzanat lelohadt, törést találtak a bal lábszárán, a szárkapocscsontjában - közölte a klubja.

Hivatalosan nem írták meg, mennyit kell kihagynia, de másfél-két hónap pihenésre lesz szüksége, így a Real Madrid kulcsembert veszít. Casemiro nem villog, de ő volt az, akinek a csapatbaépítésével Zidane edző januári kinevezése után stabilizálta a középpályát. A legfontosabb meccseken kezdett, köztük a május végi Bajnokok Ligája-döntőn is.

Vasárnap győztek nélküle, szerdán viszont hazai pályán nem sikerült legyőzniük a Villarrealt. A Madrid így is vezeti a bajnokságot, 3 ponttal van a Barcelona, kettővel a Sevilla előtt.

A Barcelonából Lionel Messi dőlt ki szerdán három hétre kisebb izomszakadással az ágyéka környékén, neki pár hét után már ez a második sérülése a szezonban. Ugyanolyan, mint az első volt, szeptember elején, csak épp a másik lábában. Nem kiújult tehát, de köze lehet hozzá az előzőnek, azt óvva helyezett nagyobb súlyt a másik lábára.

A Barcában három meccset kell kihagynia - Gijon, Gladbach, Celta, mind idegenben - , míg az argentin válogatottban kettőt, nem utazhat haza az október eleji vb-selejtezőkre. Emiatt dühös Eduardo Bauza argentin szövetségi kapitány, aki be is szólt a Barcelonának.

Állandóan üzengetnek nekünk, hogy vigyázzunk Messire, de nekem úgy tűnik, ők nem igazán vigyáznak. Furcsállom, hogy minden meccsükön játszatják.

Arra gondolt, hogy Messi, miután éppcsak felépült, 12 napon belül négy meccset játszott, a negyedik 60. percében érte a sérülés.

Bauza a mostani háromhetes kihagyást is kevesli, azt mondta a Fox Sportsnak, hogy a válogatott orvosai szerint ilyen sérülést ennyi idő alatt nem lehet kiheverni. De az MRI-eredményeket még nem kapták meg a Barcától, pontosat csak azután tudnának mondani.

Messit így az argentinok csak a november közepén következő selejtezőkön tudják használni, Casemiro visszatérése is ekörül várható a brazil válogatottba. Brazil-argentin lesz november 10-én, szerencsés esetben már Casemiro is ott lehet.

Rovatok