Index Vakbarát Hírportál

Újabb edzőt buktattak le rejtett kamerával Angliában

2016. szeptember 29., csütörtök 10:17

A megbuktatott angol szövetségi kapitány, Sam Allardyce után most egy másik Angliában dolgozó edzőt buktattak le rejtett kamerás felvétellel.

Az angol másodosztályú QPR holland menedzserének, Jimmy Floyd Hasselbainknek 55 ezer fontot ajánlottak fel, hogy leigazoljon néhány futballistát egy kamucégen keresztül. Vagyis a klubja pénzét adta volna egy olyan cégnek, ami csúszópénzt fizet neki.

Hasselbaink még Szingapúrba is elutazott, hogy meghallgassa az ajánlatot, a találkozót ugyanaz az egykori ügynök, Scott McGarvey szervezte meg, aki lebuktatta Allardyce-t is.

A QPR-menedzsere azt mondta a találkozón, olyan összeget ajánljanak neki, amitől majd jókedvre derül, így jött ki egy kis alkudozás után az 55 ezer font. Ezek után már arról kezdtek tárgyalni, hogy milyen posztokra szeretne játékosokat igazolni. 

Miután a Telegraph lehozta az anyagot, Hasselbaink azzal védekezett, hogy semmi rosszat nem csinált, és bár a klubja közölte, hogy továbbra is bíznak a menedzserükben, de azért belső vizsgálatot indítottak a történtek miatt. 

Hasselbaink korábban Angliában is futballozott, a chelsea-s éveiben termelte a legtöbb gólt, a QPR menedzserének 2015-ben nevezték ki. 

Rovatok