Index Vakbarát Hírportál

A 3. percben piros, a 12. percben 0-3

2016. október 8., szombat 19:08

Románia pillanatok alatt elintézte a az örmények elleni vb-selejtezőt. Igaz, ehhez az is kellett, hogy a 3. percben már emberelőnybe kerüljön. Gareth Southgate élete első szövetségi kapitányi meccsén is örömmel mehetett az öltözőbe a 45. perc után, Anglia 1-0-ra vezetett Málta ellen. Arra is kevesen számítottak, hogy egy félidő után Azerbajdzsán vezet Norvégia ellen.

De térjünk vissza Jerevánba. A harmadik percben az ukrán Stal Kaminszkaje futballistája a gólvonalról mentett, a hiba az volt, hogy kézzel. Egyből piros lapot kapott, a románok pedig 11-est, amelyet Bogdan Stancu érvényesített. Aztán beindult a román henger, Popa, majd Marin is betalált, így 12 perc alatt eldőlt a meccs. Annál is inkább, mert a 29. percben Nicolae Stanciu góljával már 0-4 volt.

Az angolok elég kemény hónapon vannak túl. Amióta kiderült, hogy mindössze 67 napig kapitányuk Sam Allardyce annyira korrumpálható, mint bármelyik közép-amerikai kormányfő, kérdés volt, mi lesz Málta ellen. Nem volt nagy kihívás, és nem is engedték meg maguknak az angolok az újabb blamát.

45 perc után 2-0-ra vezettek, főleg a Tottenham óriási tehetségének Dele Alinak a gólja volt élményszám. A saját lövése után ment és pöckölte be az amúgy jól védő, a görög bajnokságban szereplő Andrew Hogg kapujába.

És a nap legnagyobb szenzációja. Azerbajdzsán 1-0-ra vezetett a szünetben Norvégia ellen. A gólt Makszim Medvegyev szerezte a 11. percben. A hat órakor kezdődött negyedik meccs félidei állása: Montenegró-Kazahsztán 1-0.

Aztán a második félidőben az angol meccs állása már nem változott. Montenegró és Románia is ötig jutott el, míg az azeriek tartották egygólos előnyüket és meglepetésre nyertek.

Európai vb-selejtezők:

    C csoport:

Azerbajdzsán-Norvégia 1-0

Észak-Írország - San Marino, Belfast 20.45

Németország-Csehország, Hamburg 20.45

    E csoport:

Örményország-Románia 0-5

Montenegró-Kazahsztán 5-0

Lengyelország-Dánia, Varsó 20.45

    F csoport:

Anglia-Málta 2-0

Szlovénia-Szlovákia, Ljubljana 20.45

Skócia-Litvánia, Glasgow 20.45 

Rovatok