Index Vakbarát Hírportál

Buffon: Még ne tervezzétek a temetésem

2016. október 19., szerda 08:59 | aznap frissítve

A Juventus legendás, 38 éves kapusa az utóbbi hónapban három meccsén szokatlan hibákat vétett, amire többen azonnal temetni kezdték, mondván, egyszer mindenki megöregszik, úgy látszik, nála most jött el az idő. Ezek után egyértelmű volt, hogy a Lyon ellen nem fért bele több hiba Buffonnak, ám a kapus nemcsak hibátlanul hozta le a meccset, amit csapata végül 1-0-ra megnyert, de az egész mezőny legjobbja volt.

Több nagy védése mellett két extra bravúrt is bemutatott, hárította Lacazette tizenegyesét, és kiütötte Fekir megpattanó lövését, utóbbi megmozdulása valószínűleg a a szezon legnagyobb védése volt a Bajnokok Ligájában.

A mérkőzés után aztán alaposan kiosztotta bírálóit.

"Szervezhetik a temetést, de nincs kinek. Sokszor mondtam már, minden beképzeltség nélkül, hogy nagyon önkritikus vagyok, és nincs szükségem arra, hogy azokra hallgassak, akik arra használják az ilyen helyzeteket, hogy tiszteletlenek és igazságtalanok legyenek másokkal."

"Sok hülyeséget hallottam az elmúlt hetekben, de csak egy igaz megjegyzést: 'Többet várok Buffontól'. Ez igaz, ezzel teljes szívemből egyetértettem."

Amikor arról kérdezték, hogy Fekir lövése utáni védését még az ellenfél kapusa, Anthony Lopes is megtapsolta, ő viszont nem ünnepelt, azt felelte: "Nem ünnepeltem a védések után, mert tízen voltunk és spórolni kellett az energiával. Csak arra akartam koncentrálni, amit előttem történik, mert ezzel tartoztam a csapattársaimnak, a klubomnak, és a szurkolóknak, akikkel mindig kiálltak mellettem."

Rövid összefoglaló a védésekből:

Rovatok