Index Vakbarát Hírportál

Élő műsorban fejezte be Nyíregyházán Mátyus János

2016. október 22., szombat 15:17

Az NB II. 14. fordulójában igazi rangadót tartottak szombaton délben, Nyíregyházán, ahova a felcsúti Puskás Ferenc Labdarúgó Akadémia látogatott. Két éve még mind a két csapat NB I.-es volt, aztán a Nyíregyházát egyfurcsa döntéssel az NB III.-ba száműzte az MLSZ, míg a Puskás kiesett, majd az idén a Szpari visszatért az NB II.-be, és most mind a két csapat feljutásra esélyesként ment neki a szezonnak.

Pontosabban a felcsútiak egyre inkább esélyesei, míg a Nyíregyháza egyre távolabb kerül a nagy céltól, az első osztálytól. A Szpari ugyanis az utóbbi öt meccsen 1 pontot szerzett, és most 2-0-ra kikapott a PFLA-tól.

A meccsen a második gólt éppen az NB I.-ben még nyíregyházi Pekár szerezte, amivel végleg elment az esély, mivel a Szparinak lehetősége sem nagyon volt. És hogy ez mekkora baj, azt jól jelezte, hogy a meccs előtt a nyíregyházi tulajdonos, Révész Bálint ultimátumot adott az edző Mátyus Jánosnak, hogy két meccsen muszáj lesz 6 pontot szereznie. Ebből ez lett volna az első három, de mivel vereség lett belőle, ezért a meccs végén Mátyus gyakorlatilag élőben mondott le.

Az M4-nek azt mondta, méltatlan helyzetbe került az elmúlt időszakban, és bár szerinte a csapat megtett mindent, de nem reális, hogy feljussanak az első osztályba. Szinte napra pontosan két éve került Mátyus a Nyíregyházához, amelyre mindig úgy fog visszagondolni, mint a pályafutása legszebb helyszínére.

Megköszönte a legjobb tulajdonosnak, és a nézőknek ezt a két évet, és további sok sikert kívánt.

Rovatok