Index Vakbarát Hírportál

Mourinho megalázkodott a drukkerek előtt

2016. október 27., csütörtök 10:35

Szokatlan gesztust tett José Mourinho a Manchester United szurkolói felé a szerda este a Ligakupában 1-0-ra megnyert manchesteri derbi után: 4-0-t mutatott az ujjaival, majd összetett kézzel bocsánatot kért, és meghajolt a tribün előtt.

Pillanatnyi akció volt, de annál hatásosabb, és eléggé egyértelmű: az edző a vasárnap a Chelsea-től szenvedett 4-0-ás vereség miatt alázkodott meg.

Mourinho már a szerdai rangadó meccsfüzetében hosszan regélt erről, amikor azt írta,

mint a csapat vezetője, elnézést szeretnék kérni minden ManUnited-rajongótól a világon, a 0-4 a Chelsea-től nem méltó eredmény a Manchester Unitedhez, sajnálatos.

Mourinho meg is magyarázta az okát a sajnálkozásának, teljesen meghatotta, hogy a drukkereik még 4-0-nál sem hagyták abba az éneklést és klubjuk biztatását.

A meccs utáni interjúban beszélt is erről, és a rajongóknak ajánlotta a győzelmet.

Sosem álltak ilyen emberek mögöttem, ez az igazság. 4-0-ra égtünk, mégis szurkoltak. Úgy látszik, itt az emberek jobban szeretik a klubot, mint hogy egy ilyen rossz eredmény, vagy háromszezonnyi rossz eredmény eltántorítsa őket. Vissza kell adnunk nekik valamit ebből a szeretetből

- mondta a BBC-nek.

Meglepte Mourinho?

  • 2740
    Igen, de nagyon tetszik
  • 757
    Nem, én ilyennek ismertem

Mourinho reakciója végtelenül szokatlan, karaktere eddig semmiképp nem azt sugallta, hogy képes lenne ilyesmire, pozitív meglepetés lehet mindenkinek. Bevállalt volna hasonlót a Porto, a Chelsea, az Inter vagy a Real Madrid edzőjeként? Aligha. Mindez azt bizonyítja, hogy

a Manchester Unitedet tartja élete klubjának, és mindennél jobban meg akarja tartani ezt az állást, ameddig csak lehet.

Szerdán a kezdés előtt nem állt jól a szénája, valójában eddig csak bukdácsol a csapattal, de a City legyőzése, és a reakciói rengeteget javíthattak a helyzetén.

Rovatok