Index Vakbarát Hírportál

A Felcsút új edzője mintha egyáltalán nem lenne képben

2016. november 2., szerda 16:32 | aznap frissítve

A Puskás Akadémia Youtube-csatornája rövid bemutatkozóinterjút tett közzé Vincze Istvánnal, a csapat új, megbízott vezetőedzőjével. Bár a szakember alig két percben fejti ki filozófiáját, ennyi idő alatt is képes alaposan meglepni a közönséget.

Mint ismeretes, a Puskás Akadémia FC a tegnapi nap folyamán váratlanul menesztette Bognár György szakmai igazgatót, Szijjártó István vezetőedzőt, valamint Disztl Péter kapusedzőt, és a csapat irányítását az eddig az klub NB III-as együttesét vezető Vincze Istvánra bízta. Felcsúton nem indokolták meg a döntést, de egyértelmű, hogy az NB II messze legerősebb és legdrágább keretével dolgozó csapatnál lényegesen többet vártak volna, mint 15 forduló után négyes holtversenyben küzdeni a még feljutást jelentő második helyért, hat ponttal leszakadva az első Balmazújvároshoz képest.

A csapat legfőbb gondját a védekezés jelenti, az eddigi 15 mérkőzésén ugyanis 24 gólt szedtek be, ennél csak a 17. helyen álló Cegléd kapott többet (27), illetve a 16. helyen álló Szolnok nyelt még be ugyanennyit (24). Eközben a támadójátékkal nem volt túl volt baj, a csapat holtversenyben a legtöbb gólt lőtte eddig a bajnokságban, szám szerint 27-et.

Épp ezért igen meglepő, hogy amikor Vinczét arról kérdezték, mennyiben várhatnak tőle másképpen játszó csapatot, az edző egyetlen szóval sem említette védekezést, helyette így felelt:

"Mivel támadójátékos voltam, ezért próbálom az előrefele játékot, egy felszabadult játékot játszatni a játékosokkal. Hiszen nagyszerű futballisták alkotják a keretet, elmondhatom, hogy igazi támadók vannak a csapatban. Úgyhogy azt szeretném látni, azt szeretném visszakapni, hogy ezek felszabadultan örömfocit játszanak."

Vincze István 2007-ben kezdett dolgozni az akadémián, majd 2011-2013-ig a Tatabánya szakmai igazgatója volt, mielőtt visszatért volna Felcsútra. A klubhoz utánpótlásedzőként visszahívott egykori tatabányai (leccei, kispesti, zuglói, ekereni, campomaiorensei stb.) klasszis már 2013-as visszatérésekor elmondta, hogy hosszabb távon a felnőtt csapat edzője szeretne lenni, ami most sikerült is neki, bár saját bevallása szerint nem pont így képzelte a dolgot.

"Nem így terveztem, nem erre gondoltam, hogy így beugróként, de így alakult, ezért így kell segítenem" – mondta kinevezéséről az edző, akit egyelőre a téli szünetig hátralévő 5 fordulóra bíztak meg a csapat irányításával.

Rovatok