Index Vakbarát Hírportál

A Dárdai-tabella jelzi, nagy edző születik

2016. november 15., kedd 09:47

Dárdai Pálról és a Bundesligában várakozás felett szereplő, 20 ponttal negyedik helyen álló Hertháról írt vezető anyagot a német futballszaklap, a Kicker. Az egész szezonra ötvenet terveztek, 10 forduló alatt (a 34-ből) összejött a 40 százaléka.

Az egyik legfontosabb pontja a cikknek, hogy a magyar edző stábjához tartozó Petry Zsolt kapusedzővel már meg is kezdték a tárgyalásokat a szerződéshosszabbításról. Ami az elégedettséget jól jelzi.

Dárdai mindig csak egy évet ír alá - segítői szerződése a nyáron jár le -, és sokszor mondta már, ha nem fejlődne csapata megfelelő ütemben, és ennek ő lenne a gátja, akkor félreáll, abban bízva, hogy a berlini utánpótlásban csak maradna neki egy hely.

Michael Preetz sportigazgató egyértelműen kijelentette, hogy a jelenlegi stábbal képzelik el a klubot, és a játékosokat is egyben szeretnék tartani. „Meg akarjuk őrizni a kincseinket” - rögzítette.

A Kicker úgy tudja, hogy a klub anyagi rendbe tételén is nagy erőkkel dolgoznak a háttérben, egy másik hosszú távú befektetőt is igyekeznek keríteni. Egy olyat már találtak, amelyik 61 millió eurót invesztált, de egyelőre még csak a korábbi adósság átütemezésénél tartanak. A kiszámíthatóság egy újabb jelentős szponzor érkezésével lenne garantált.

A lap elkészítette, hogy mit mutat a Dárdai-tabella. A németek nagyon szeretik ezt a megközelítési módot, amely azt számolja, mennyi pontot ért el a csapat, amióta az edző munkába állt.

A magyar 2015. februárban vette át a klub vezetését, azóta 87 pontot szerzett 59 meccsen.

Ennél jobban csak négy csapat teljesített.

Jól látható, hogy a Bajnokok Ligájában érdekelt 4 klub - a jelenlegi és a mostani sorozatban is ők négyen képviselték a németeket - van csak a berliniek előtt, ami nem kis elismerés. (Dortmundban és a Gladbachnál edzőváltás is volt.)

Kivált, mert 2015-ben kieső helyen vette át a csapatot Dárdai, és a legfontosabb cél a bentmaradás volt, ami az utolsó fordulóban sikerült is, de volt egy olyan szerencsétlen kombináció, amivel kizuhanhattak voltak.

A Bild pedig már arról ír, hogy luxusproblémái lehetnek a magyar edzőnek, hiszen a svájci Valentin Stocker a 3 meccses eltiltása után visszatérhet, miközben az elefántcsontparti Salomon Kalou mesterhármast vágott a Gladbachnak. A japán Genki Haragucsi és Mitchell Weiser is jó formában van, Vedad Ibisevic pedig olyan eredményes, mint hat éve, amikor a csúcson volt, és a gólkirályi címért harcolt.

Valakit viszont ki kell majd hagynia a hétvégi, augsburgi fellépésen.

„Majd meglátjuk, hogyan térnek vissza a játékosok a válogatottból, kinek, mije fáj, utána tisztul a kép, milyen felállásban játszhatunk idegenben. Egy edző annak csak örülhet, ha több lehetséges variáció is van a fejében, mert a játékosok formája erre alapot adhat” - összegzett a 40 éves szakember.

Rovatok