Index Vakbarát Hírportál

Emlékeznek még az öngólos németre a Fradiból?

2016. november 15., kedd 11:13

Oliver Hüsing a német harmadosztályból került a nyáron a Ferencvárosba, valamiért úgy gondolták a vezetők, hogy ha azonnali erősítés kell, akkor azon a poszton ő bevethető.

Nagy célok voltak a csapat előtt, az Európa Liga csoportkörét legalább szerették volna elérni.

Hüsing olyan szerencsétlenül és megmagyarázhatatlanul ért a labdához, hogy az albán Partizani azzal egyenlített (1-1), a tizenegyeseket pedig pontosabban lőtték a magyaroknál, és továbbjutottak, hogy aztán gólt sem rúgva köszönjenek el a nemzetközi kupától. (Salzburg 0-3, Krasznodar 0-4 összesítésben.)

A Werder II-ből megszerzett Hüsing azóta kevés lehetőséget kapott – szeptemberben és októberben összesen kétszer volt kezdő -, sérült is volt, de most elmondta egy regionális német lapnak a meglátásait.

A védő érkezése azért fontos, mert a Fradi 300 ezer eurót adott érte, és nagyjából ő volt az egyetlen, akiért pénzt adtak a nyáron, miközben az eladott Somalia, Mateos és Nagy Ádám árából éppenséggel lehetett jobban erősíteni. 2018-ig szóló szerződést kötöttek a 23 éves játékossal, vagyis úgy látszik, hosszú távon számolnak vele.

Nagyon nem dicsérte meg a Fradit, de azt értékeltette, hogy jobb helyen van, mint a német harmadik ligában. „Jó csapat lennénk a német kettőben. Komoly szerepünk lenne” - ez volt a meglátása.

Azért is jó, ha ilyen nyilatkozatok vannak, mert legalább a helyén kezeli azt, amiről a Fradinál el szoktak feledkezni: a valóságot. Orosz Pál nyilatkozatai jól szimbolizálják ezt.

Az utánpótlás vezetője, a szintén német Theo Schneider tavaly nyilatkozott úgy, hogy a német másodosztályban vezető szerepük lenne.

A Ferencváros egyébként 22 gólt kapott 15 forduló alatt, ennél csak két csapat kapott többet. Tavaly ilyenkor 6 gólt kaptak, ami elgondolkodtató lehet Thomas Dollnak is. A védelem megerősítése Hüsinggel mindenesetre nem sikerült, bár tudjuk, hogy egy csapat együtt védekezik, és együtt támad.

Rovatok