Index Vakbarát Hírportál

Király, Juhász: Jó, hogy újra nekünk játszották a himnuszt

2016. november 15., kedd 21:04

A Magyarország–Svédország barátságos futballmérkőzésen négy magyar játékos búcsúzott a válogatottól. Vanczák Vilmost és Hajnal Tamás már a meccs előtt elbúcsúztatták, Király Gábor és Juhász Roland viszont játszhatott is.

A 108-szoros válogatott Király 27 percet kapott, a csapatkapitányi karszalagot Juhásznak adta át, akit a 44. percben hozott le Bernd Storck.

A két búcsúzó játékos a félidőben az M4 Sportnak nyilatozott elérzékenyülve.

„Azt gondolom, hogy ennyi volt. Nagyon örültem, hogy 108-szor ölthettem magamra a válogatott mezt. Azért érdemes focizni, hogy ilyen érzéseket éljen át az ember. Szavakkal nem lehet megfogalmazni, ezeket át kell élni" – mondta az Eb-n is védő Király.

Elmondták, az Eb végén is abbahagyhatták volna, de mégis csak jobb hazai közönség előtt elbúcsúzni. „Nagyon nagy köszönet nekik, jó volt újra a társak között is lenni, jó volt, hogy újra nekünk játszották a himnuszt" – mondta Juhász.

Király elmondta, komolyan készültek erre a meccsre is. „Az öltözőben ez más, jön egy ütés, és egyből száz százalékon pörögtünk. Nincs olyan, hogy gála, minden meccs ugyanolyan, nem tudtuk félvállról venni, és ez csak a válogatott meccsekre igaz."

Rovatok