Index Vakbarát Hírportál

Mi történik a Leicester Cityvel?

2016. november 23., szerda 16:40

Hát mi? Minden megy a terv szerint! Illetve nagyjából, ugyanis az nyilvánvalóan természetellenes, hogy az angol bajnok keddi BL-sikere után már több mérkőzést nyert ebben a szezonban a Bajnokok Ligájában, mint otthon a Premier League-ben.

Ez hihetetlen, ugyanis a BL-ben öt meccset játszottak, a PL-ben pedig tizenkettőt. Utóbbiban a mérleg siralmas, pláne, hogy a címvédőről van szó: 3 győzelem, 3 döntetlen, 6 vereség, 12 pont, 14. hely a tabellán. A csapat mindössze két ponttal van a kiesőzóna fölött.

Ezzel szemben a Bajnokok Ligájában brillíroznak Claudio Ranieri emberei: 4 győzelem, 1 döntetlen, 0 vereség, 11 pont, biztos továbbjutás csoportelsőként már egy körrel a vége előtt. 7-1-es gólkülönbség, azt az egyet épp kedden kapták. Ezzel szemben a PL-ben már huszat kaptak, (és tizennégyet rúgtak).

Mégsem pánikol senki, ugyanis Ranieri folyamatosan azt mondja, és tegnap is megerősítette, hogy a Bajnokok Ligája az elsődleges.

Jól tudja, a Leicester kerete nem elég erős ahhoz, hogy hétközben győzzön a BL-ben, és előtte, vagy utána 3-4 nappal remekeljen a PL-ben is.

Vagyis minden megy a maga útján: a BL el van rendezve három hónapra, a február végi nyolcaddöntőkig nem kell foglalkozni vele.

A tervben a következő lépés a bajnokság megmentése, mostantól a BL folytatásáig 13 fordulót rendeznek a Premier League-ben, amiből 12-re úgy mehet ki a csapat, hogy nem kell figyelnie semmi másra. A 13. után pár nappal már BL van, így azt a meccset - bár ez sorsolásfüggő is - Swansea-ban már feladhatja Ranieri.

Vagyis a Leicester eddigi bajnoki szereplése katasztrofális, még a kiesés réme is fenyeget, de megijedni akkor kell, ha február közepén is hasonlóan pocsék pozícióban lesz otthon a klub.

Rovatok