Index Vakbarát Hírportál

Négy évre véglegesítették az angol futballkapitányt

2016. november 30., szerda 16:40

Gareth Southgate szeptember végén vette át az angol válogatott kispadját, miután az előző menedzsert, Sam Allardyce-t lebuktatták egy kínos rejtett kamerás felvételen. Allardyce csak egy tétmeccsen irányította a csapatot.

Southgate az U21-esek padjáról ült feljebb, és szerdán az FA közölte, négy évre, a 2020-as Európa-bajnokság végéig meghosszabbították a szerződését. Eddigi három vb-selejtezőjéből kétszer nyertek vele, egyszer, Szlovéniában ikszeltek. Máltát és Skóciát győzték le. Spanyolországgal barátságoson játszottak 2-2-t.

A 46 éves edző a 2018-as világbajnokságon, Oroszországban ül majd a kispadon, és ha minden a tervek szerint megy, a 2020-as, Európa-szerte rendezett Eb-n is ott lesz. Ha meg nem, vélhetően nem kevés bánatpénzzel távozhat. Csak azért mondjuk ezt, mert 10 éve minden kapitány idő előtt távozott.

Southgate-nek semmilyen eredménye nincs edzőként, dolgozott a Middlesbrough-nál majdnem három évig, mielőtt a szövetséghez került. 2009-ben menesztették a klubtól, amikor a győzelmi aránya már 30 százalék alá esett a csapattal. Southgate 57-szeres válogatott védő, leginkább arról ismert, hogy ő hagyta ki az 1996-os, angliai vb-n a döntő tizenegyest a németek elleni elődöntőn.

 Az angolok legközelebb a világbajnoki címvédő németekkel játszanak, a márciusi barátságos meccs után pedig Litvániával találkoznak a világbajnoki selejtezőkön.

Rovatok