Index Vakbarát Hírportál

Visszavonták a kolumbiai légi katasztrófáért felelős társaság engedélyét

2016. december 1., csütörtök 17:48

A bolíviai légügyi hatóság meghatározatlan időre visszavonta annak a légi társaságnak az engedélyét, amelynek gépe hetvenöt emberrel, köztük egy teljes brazil futballcsapattal zuhant le kedd hajnalban a kolumbiai Medellín közelében. 

A bolíviai Lamia pilótája a vizsgálat szerint nem közölte időben a légi irányítással, hogy kifogyóban van a szűkösen mért üzemanyag, mert attól tarthatott, hogy emiatt bajba kerül ő és társasága is. Csak néhány perccel a gép becsapódása előtt jelentette, hogy a gépen teljes az üzemzavar, az áramellátás teljesen leállt, és nincs üzemanyag.

A tragédiának hetvenegy áldozata volt, csak négyen élték túl a balesetet. A fedélzeten volt a nemzetközi kupadöntőre utazó brazil Chapocoense teljes kerete, edzői stábja, és az őket kísérő újságírók. 

A kedd hajnali légi katasztrófa után háromnapos gyászt rendeltek el Brazíliában, a futballklubok pedig lobbizni kezdtek a brazil szövetségnél, hogy a Chapocoense ne eshessen ki az első osztályból a következő években, és ingyen igazolhasson játékosokat. 

Rovatok