Index Vakbarát Hírportál

Visszatérhet a pályára a repülőgép-katasztrófa egyik túlélője

2016. december 2., péntek 17:26

Az egyik játékos, akit élve húztak ki a repülőgép roncsai közül, az orvosok reményei szerint folytathatja pályafutását.

A 71 halálos áldozatot, köztük a brazil csapat 19 labdarúgójának életét követelő repülőgép-balesetet csak hatan utas élte túl, ám ők is súlyos sérüléseket szereztek. A Copa Sudamerican döntőjére utazó csapatból hárman maradtak életben, egy kapus, Jakson Ragnar Follmann, és két hátvéd, Alan Ruschel, illetve Helio Hermito Zampier, művésznevén "Neto".

Bár már az is csodával határos volt, hogy egyáltalán bárki életben maradt, péntek reggel Neto apja azt a hihetetlen hírt tette közzé a Facebookon, hogy az orvosoktól kapott tájékoztatás szerint fiának, aki a fején, a csuklóján és a lábán sérült meg,  valószínűleg nem kell abbahagynia a labdarúgást. Mindezt azt követően jelentették ki, hogy megműtötték Neto lábsérüléseit.

Az orvosok két csapattársának állapotáról is új információval szolgáltak. A bal lábát elvesztő Follmann-nak a remények szerint sikerült megmenteni a jobb lábát, míg a gerincsérülést szenvedő, és az operáción már áteső Ruschel állapotáról az AS azt írta, hogy bizakodnak benne, hogy nem fog egész életére kerekesszékbe kényszerülni.

Rovatok