Index Vakbarát Hírportál

18 percen múlt Messiék élete

2016. december 7., szerda 10:00

Egyre több részlet derül ki a szerencsétlenül járt Chapecoense csapatát szállító repülőről, illetve az üzemeltető légitársaságról. Az már korábban kiderült, hogy ezzel a géppel repült a katasztrófa előtt 18 nappal az argentin futballválogatott is a brazilok elleni vb-selejtező után. 

Most a mundedeportivo.com arról számolt be, hogy utólag az is kiderült, hogy Messiék gépén már csak 18 percre elég üzemanyag volt, vagyis alig több, mint negyedórán múlt a Barcelona sztárjának és a többi argentin futballistájának az élete.

A spanyol lap a brazil Folha című újságra hivatkozva írta meg, hogy a repülőnek egészen pontosan 4 óra 22 percnyi repülőidőre elegendő üzemanyaga volt és Messi, Mascherano és a többiek óriási szerencséje, hogy négy óra és négy perc alatt sikerült teljesíteni a távot és biztonsággal landolni.

Közben az argentin futballszövetséget is támadás érte, az amerikai hírügynökség az AP szerint a cég olcsósága miatt választotta a később katasztrófát okozó Lamia légitársaságot. Francisco Nabais, az AFA kommunikációs vezetője persze cáfolta a híreket. 

A gazdasági tényező egyáltalán nem volt fontos ebben az ügyben, ráadásul a cég nem is a legolcsóbb volt. Azt vettük alapul, hogy már sokat repült Dél-Amerikában és más csapatokat is szállítottak.

A Chapecoensét szállító gépen 81-en utaztak, köztük a brazil Chapecoense 22 futballistája, akik a Copa Sudamericana döntőjében léptek volna pályára. Hatan élték túl a katasztrófát, miután a roncsok közül kimentett egyik utas a kórházban belehalt sérüléseibe.

Rovatok