Index Vakbarát Hírportál

Messi új csele: egy helyben állós megkerülős

2016. december 7., szerda 11:39

A Barca-Mönchengladbach a rengeteg passzról szólt, de volt egy meglehetősen nagy Messi-mozdulat is a meccsen, amit kár lenne kihagyni.

Már 1-0-nál, az első félidőben Iniesta hozta fel a labdát, egy védőn úgy jutott át, hogy alábökött a labdának, ami viszont így rövid lett Messinek, be kellett vetnie valami trükköt az argentinnak, hogy ne veszítse el.

Szerencséjére a 20 éves Andreas Christensen nagy erővel rontott rá, így, bár csak épphogy érte el a labdát, el tudta pörgetni a hátvéd mellett ballal. A dán olyan lendülettel jött, hogy kvázi megkerültette magát Messivel, aki a védő másik oldalán újra birtokba vette a labdát, és - miután kicselezte a segíteni érkező Julian Korbot is - visszapasszolta Iniestának. (Aki eltörte.)

Ritkán látunk olyan megkerülős cselt, amihez kvázi lépnie sem kell a csatárnak, Messinek most pont jól jöttek össze a körülmények.

A meccset 4-0-ra nyerte a Barcelona, de a szupersztár helyett Arda Turan lőtt mesterhármast a második félidőben, így nem lett meg Cristiano Ronaldo rekordja.

Rovatok